Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Παρουσίασε εναλλακτική πρόταση διαχείρισης της φτώχειας

Σ' ένα διαγωνισμό εξαπάτησης του λαού έχει επιδοθεί το ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σπέρνει αυταπάτες για «εναλλακτικές λύσεις» διακυβέρνησης του ίδιου εκμεταλλευτικού συστήματος.

Με το βαρύγδουπο τίτλο «Σχέδιο εξόδου από την κρίση» πραγματοποιήθηκε προχτές σύσκεψη κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρεία του Γ. Παπανδρέου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί να παραπλανήσει τα λαϊκά στρώματα μοιράζοντας υποσχέσεις περί «εξυγίανσης» του συστήματος και «εξανθρωπισμού» του, διανθισμένες από αντιπολιτευτικές κορόνες. «Το πρόβλημα της κυβέρνησης δεν είναι οι αντάρτες είναι η πολιτική του κ. Καραμανλή», ανέφερε ο Γ. Παπανδρέου στη διάρκεια της σύσκεψης, επιδιώκοντας ταυτόχρονα με κούφια φιλολαϊκά συνθήματα, με υποσχέσεις για χορήγηση επιδομάτων διαχείρισης της φτώχειας και ισχυρισμούς περί «ρύθμισης» της αγοράς, να συγκαλύψει ότι η βάση των στρατηγικών πολιτικών επιλογών του ΠΑΣΟΚ κινείται στην ίδια αντιδραστική κατεύθυνση με την εφαρμοζόμενη από την κυβέρνηση πολιτική.

Δεν είναι τυχαίο ότι χτες ξέσπασε... «πόλεμος» δηλώσεων ανάμεσα στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την «πατρότητα» των επιδομάτων «θέρμανσης» και «κοινωνικής αλληλεγγύης»! Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, μπορεί να τις υποδέχτηκε με τη φράση «άνθρακες ο θησαυρός», αλλά στη συνέχεια επί της ουσίας... εγκάλεσε τον Κ. Καραμανλή για αργοπορία. «Μετά από ένα 24ωρο έντονης φημολογίας και σεναρίων περί πρόωρων εκλογών και ανασχηματισμού, ο πρωθυπουργός είπε ότι τώρα ενεργοποιείται το Ταμείο κατά της Φτώχειας, προανήγγειλε κατάθεση νομοσχεδίου για τους δανειολήπτες και ζήτησε από τους υπουργούς του να δουλέψουν», δήλωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου αφού εξάντλησε την αυστηρότητα της κριτικής του απέναντι στον πρωθυπουργό, στη συνέχεια παρουσίασε τις... εναλλακτικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την «έξοδο από την κρίση», οι οποίες κινούνται στην ίδια επιδοματική λογική διαχείρισης της φτώχειας και της ανέχειας των ποιο εξαθλιωμένων τμημάτων της κοινωνίας, μ' αυτή της κυβέρνησης.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε «πρόταση νόμου που αφορά την ανακούφιση των ασθενέστερων, που περιλαμβάνει το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης» (όπως και η κυβέρνηση με το «Ταμείο κατά της Φτώχειας»), «θεσμοθέτηση του επιδόματος θέρμανσης» (όπως υποσχέθηκε και ο Κ. Καραμανλής) και «την επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες».

Παράλληλα, ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ξέσπασε αντιπαράθεση σχετικά με τις προτάσεις που κατέθεσαν για την «προστασία των δανειοληπτών». Τόσο η υπεύθυνη του τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ Λ. Κατσέλη όσο και ο Γ. Παπακωνσταντίνου κατηγόρησαν τον Κ. Καραμανλή και τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη ότι «το πλαίσιο του σχεδίου νόμου που θα φέρουν στη Βουλή για τους δανειολήπτες, το μισό από αυτό το σχέδιο νόμου είναι οι προτάσεις που είχε κάνει το ΠΑΣΟΚ»!!

Ταυτόχρονα το ΠΑΣΟΚ, οξύνοντας την ανούσια δικομματική αντιπαράθεση, έχει θέσει σε «συναγερμό» τον κομματικό του μηχανισμό για το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. «Αλλαγή πορείας δεν μπορεί να γίνει με αυτή την κυβέρνηση, ούτε με αλλαγές υπουργών, αλλά με εκλογές, όταν ένα άλλο κόμμα, εμείς, αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπακωνσταντίνου, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ΠΑΣΟΚ για προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο αλλά χωρίς παραγραφή και με απόδοση ευθυνών στα σκάνδαλα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ