Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΑΕΑ
Αντιστασιακοί παρακολουθούνταν από τις χαφιεδοκάμερες!

Στην επέτειο για την ίδρυση του ΕΑΜ

Επιστολή στην πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, απέστειλε η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ), καταγγέλλοντας το γεγονός ότι στις 25 Σεπτέμβρη, στα Προπύλαια, στην 67η επέτειο από την ίδρυση του ΕΑΜ, την εκδήλωση παρακολουθούσαν και κατέγραφαν κάμερες του γνωστού συστήματος καμερών «C4I».

Η ΠΕΑΕΑ τονίζει στην επιστολή της, ότι «η παρακολούθηση όλων γενικά των αγωνιστικών κινητοποιήσεων του λαού μας και η με αυτό τον τρόπο αντιμετώπισή μας ως δήθεν "τρομοκράτες" και "ταραξίες" της τάξης και της ασφάλειας", είναι παράνομη και επικίνδυνη και συνιστά κατάφωρη καταπάτηση των ιδανικών και των ελευθεριών για τα οποία πολεμήσαμε».

Οι παλαίμαχοι αγωνιστές ζητούν την αποκαθήλωση όλων των καμερών παρακολούθησης και καταγραφής, όπως και την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου που επιτρέπει την παράνομη και αντισυνταγματική - όπως τη χαρακτηρίζει - λειτουργία τους. Ακόμα οι αρμόδιοι να λάβουν τα από τη θέση τους απορρέοντα μέτρα για την καταδίκη της παρακολούθησης των αντιστασιακών και την επιβολή των νόμιμων κυρώσεων.

Στο θέμα παρενέβη η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη», διαβιβάζοντας την επιστολή - καταγγελία της ΠΕΑΕΑ, στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ). Επιπλέον, η «Δημοκρατική Συσπείρωση» ζητά από την ΑΠΔΠΧ:

- Να ορίσει ελεγκτή προκειμένου να εξετάσει τη λειτουργία και τις παράνομες δραστηριότητες του συστήματος C4I.

- Να επιβάλλει τις προβλεπόμενες κυρώσεις και να καταστρέψει τα παράνομα συλλεχθέντα δεδομένα.

- Να φροντίσει ώστε να διακοπεί η παράνομη λειτουργία του C4I.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ