Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΚΟΛΥΜΠΙΩΝ ΣΤΗ ΡΟΔΟ: Από το 1996 το θεραπευτήριο Κολυμπίων στη Ρόδο μετονομάζεται σε ΚΑΦΚΑ, χωρίς όμως να συνοδευτεί με αλλαγή του κανονισμού λειτουργίας του. Σήμερα το ίδρυμα Κολυμπίων φιλοξενεί 81 τροφίμους από τους οποίους το 85% είναι μη αυτοεξυπηρετούμενοι. Η λειτουργία του, από πλευράς προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής, είναι απαράδεκτη.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Βέρα Νικολαΐδου, Αντώνης Σκυλλάκος και Σπύρος Χαλβατζής ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό τι προτίθεται να κάνει:

- Για την πρόσληψη επαρκούς προσωπικού (σήμερα τουλάχιστον το διπλάσιο) ιατρών, φαρμακοποιού και νοσηλευτικού προσωπικού;

- Για την άμεση ανεύρεση κατάλληλου κτιρίου ή ανέγερση νέου, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των τροφίμων, οι οποίοι τώρα είναι αναγκασμένοι να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες;

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΩΝ Β. ΣΠΟΡΑΔΩΝ: Από τις 5/9/2008 το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Εξπρές Σκιάθος» έχει τεθεί εκτός δρομολογίων λόγω βλάβης. Το πλοίο αντικατέστησε, στις 8/9/08, στα δρομολόγια Βόλου - Β. Σποράδων, το επιβατηγό οχηματαγωγό «Τζετ Φέρρυ 1», διακόπτοντας τα δρομολόγια που εκτελούσε στη γραμμή Αγ. Κωνσταντίνος - Β. Σποράδες. Το παραπάνω γεγονός προκάλεσε αναστάτωση και ανησυχία στους κατοίκους και επισκέπτες, δεδομένου ότι οι ακτοπλοϊκές γραμμές Βόλου - Β. Σποράδων και Αγ. Κων/νου - Β. Σποράδων παρουσίαζαν ήδη αρκετά προβλήματα και δεν κάλυπταν τις ανάγκες τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών κατά την περίοδο της τουριστικής κίνησης.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, Αντώνης Σκυλλάκος και Αχιλλέας Κανταρτζής ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό:

- Γιατί παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες των κατοίκων και των φορέων του νομού, η κυβέρνηση δεν έχει βρει λύση για την επαρκή κάλυψη των ακτοπλοϊκών δρομολογίων Βόλου - Β. Σποράδων με συμβατικά πλοία;

- Γιατί δεν υπήρξε άμεση αντικατάσταση του «Εξπρές Σκιάθος» με άλλο συμβατικό πλοίο, ώστε να μην διακοπούν τα δρομολόγια Αγ. Κων/νου - Β. Σποράδων και πώς σκοπεύει να λύσει το πρόβλημα άμεσα και να σταματήσει η ασύδοτη δράση των εφοπλιστικών εταιρειών;

ΝΕΚΡΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΣΧΙΣΤΟ: Ενας ακόμα εργάτης καθαριότητας, πατέρας τριών παιδιών, υπάλληλος του Δήμου Μοσχάτου, που αναγκαζόταν να δουλεύει παρά τα 61 χρόνια του, έπεσε νεκρός το πρωί της Παρασκευής 5 Σεπτέμβρη 2008 στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Σχιστού, όταν η πίσω πόρτα του απορριμματοφόρου έκλεισε και τον τραυμάτισε θανάσιμα. Ο θάνατος του εργαζόμενου, αυξάνει στους 90 τον επίσημα καταγεγραμμένο αριθμό των νεκρών εργατών από τις αρχές του 2008. Ερχεται να επιβεβαιώσει την ανυπαρξία μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς που έχουν μετατραπεί κυριολεκτικά σε παγίδες θανάτου, στο όνομα της αύξησης των κερδών του κεφαλαίου.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη, Γιώργος Μαυρίκος, Εύα Μελά και Γιάννης Πρωτούλης ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς αν προτίθεται η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει άμεσα αυτήν την κατάσταση, έτσι ώστε υποχρεωτικά να παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα ελέγχου στους χώρους δουλειάς ώστε να εξασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους. Επίσης ΕΡΩΤΟΥΝ τι μέτρα είναι διατεθειμένη να πάρει η κυβέρνηση ώστε:

- Να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στους χώρους δουλειάς, να μπαίνουν βαριά πρόστιμα στους παραβάτες και, όταν δεν παίρνονται τα αναγκαία μέτρα, να διακόπτονται οι εργασίες.

- Να ενισχυθούν τα ΚΕΠΕΚ με ειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό.

- Οι μηχανικοί Ασφαλείας να πάψουν να είναι υπάλληλοι του εργοδότη, να πάψει ο εργοδότης να ελέγχει τον εαυτό του.

  • Να δημιουργηθεί κρατικό σώμα Τεχνικών Ασφαλείας και Γιατρών Εργασίας ενταγμένο στο δημόσιο σύστημα Υγείας.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ