Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 90ΧΡΟΝΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Και οι πιο ηρωικές στιγμές της Ιστορίας ζωντανεύουν...

Μια περιήγηση στην έκθεση που λειτουργεί μέχρι το τέλος του Οκτώβρη στον πολιτιστικό πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» του δήμου Νίκαιας

Μια μοναδική περιήγηση στην Ιστορία του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, μέσα από σπάνια, πολύτιμα ντοκουμέντα, φωτογραφίες, γνήσια χειρόγραφα και άλλα αντικείμενα, αποτελεί η Εκθεση Φωτογραφίας και Αρχειακού Υλικού που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων του Κόμματος.

Η έκθεση, που άνοιξε προχτές τις πόρτες της προκαλώντας στους επισκέπτες μεγάλη συγκίνηση αλλά και θαυμασμό για το πραγματικά πλούσιο περιεχόμενό της, θα λειτουργεί μέχρι τις 31 Οκτώβρη, εφτά μέρες τη βδομάδα, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και από τις 5 έως τις 8 το απόγευμα.

Το πλήθος κόσμου που έδωσε το «παρών» από την πρώτη μέρα της έκθεσης, το ενδιαφέρον που καταγράφηκε στα πρόσωπα πριν την έναρξη, αλλά κυρίως μετά την περιήγηση, αποδεικνύουν ότι η έκθεση αυτή είναι ένα ζωντανό, ένα βιωματικό ταξίδι στην Ιστορία. Είναι μια γνωριμία με την αλήθεια, όπως γράφτηκε από απλούς ανθρώπους που παλεύουν με στόχο να κάνει ένα βήμα μπρος η Ιστορία, με στόχο το σοσιαλισμό.

Με ένα κόκκινο γαρίφαλο στο χέρι και με τα μάτια διψασμένα για την αλήθεια, για τη γνώση, για την επαφή με το μεγαλείο της συλλογικής αγωνιστικής δράσης που εμπνέεται από τις πιο πρωτοπόρες ιδέες και καθοδηγείται από το φορέα αυτών των ιδεών, το Κομμουνιστικό Κόμμα, ο κόσμος περιηγήθηκε στον εκθεσιακό χώρο: Από ταμπλό σε ταμπλό, στο πέρασμα από τις 7 θεματικές ενότητες της έκθεσης αλλά και στην «καρδιά» της, εκεί που προβάλλονται σε προθήκες ντοκουμέντα και υλικά, το πλήθος κοντοστέκεται για να ρίξει μια ματιά στο μεγαλείο των αγώνων του λαού.

Αισθήματα συγκίνησης διάχυτα και εμφανή: Ενα δάκρυ, μια λίγο μεγαλύτερη στάση απέναντι από φωτογραφίες, ένα χαμόγελο... Ανθρωποι όλων των ηλικιών έβρισκαν ένα κομμάτι δικό τους μέσα στα εκθέματα. Απέναντι στη γυμνή αλήθεια, στις χιλιάδες θηριωδίες της αστικής τάξης και το μένος της απέναντι στην εργατιά που ξεσηκώνεται και στην πρωτοπορία της που καθοδηγεί τις μάζες, πλημμυρίζεις θυμό, αγανάκτηση... Μα μπροστά στο μεγαλείο της πάλης, στο μεγαλείο της συλλογικής δράσης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, τα αισθήματα που μένουν είναι η αποφασιστικότητα και η αισιοδοξία. Για να δυναμώσει η πάλη, για να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ