Παρασκευή 3 Οχτώβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Αγοραίος αντικομμουνισμός και ύβρεις από τον Α. Γεωργιάδη

Ξεπέρασε ακόμα και τον εαυτό του σε αντικομμουνιστικό μένος και ύβρεις ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. Α. Γεωργιάδης, επιτιθέμενος στη Βουλή στο ΚΚΕ και το σοσιαλισμό, επιβεβαιώνοντας έτσι την εκτίμηση ότι το συγκεκριμένο κόμμα έχει αναλάβει ειδικό ρόλο στη συκοφάντηση του σοσιαλισμού και τις επιθέσεις στο ΚΚΕ.

Χωρίς την παραμικρή αφορμή και σε συζήτηση για το ξεπούλημα της «Ολυμπιακής», άρχισε να επιτίθεται στο ΚΚΕ, τον «Ριζοσπάστη» «που πριν μια εβδομάδα στο πρωτοσέλιδό του υπερηφανευόταν για τον Στάλιν», όπως είπε και φυσικά στον Στάλιν, φτάνοντας στο έσχατο σημείο πρόκλησης λέγοντας: «Προχθές ήρθαν από την Ουκρανία μας διηγούντο οι Πόντιοι εκεί τι τράβηξαν από τον Στάλιν. Να τα μάθουν οι κύριοι του ΚΚΕ, να κάνουν καμία βόλτα να μάθουν ότι ο Στάλιν έσφαξε εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες και είναι ντροπή σήμερα να υπερασπίζεται τον σφαγέα των Ελλήνων το ΚΚΕ»!

Στο αντικομμουνιστικό αυτό παραλήρημα έσπευσε να δώσει άμεση απάντηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος, αλλά με προκλητικό πάλι τρόπο ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. δεν τον άφηνε να μιλήσει, φωνασκώντας ασύστολα και άναρθρα, κάνοντας λόγο για σφαγές Ελλήνων από τον Στάλιν και για «ντροπή» του βουλευτή του ΚΚΕ «που θα μιλήσει στη Βουλή για τον Στάλιν που μας έσφαξε όλους»!

«Θέλω να είμαστε καθαροί εδώ πέρα» τόνισε στην παρέμβασή του - υπό τις συνεχείς διακοπές του Α. Γεωργιάδη - ο Ν. Καραθανασόπουλος, ξεκαθαρίζοντας:

«Οσες προβιές και αν βάλει ο λύκος δεν μπορεί να κρύψει τη δυσωδία και το επικίνδυνο προσωπείο το οποίο έχει γιατί ακριβώς καταφεύγει πάντοτε στον αντικομμουνισμό για να χτυπήσει και επιτεθεί στην πολιτική αυτή η οποία υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων των λαϊκών στρωμάτων. Ο ρόλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας ιστορικά όλο αυτό το διάστημα είναι επιβεβαιωμένος. Οταν για παράδειγμα στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και στη γερμανική κατοχή κάποιοι γίνονταν συνεργάτες των Γερμανών δημιουργώντας τους Χίτες και τους γερμανοτσολιάδες για να σκοτώνουν, το ΚΚΕ σάλπισε τη σημαία της αντίστασης».

Το αντικομμουνιστικό μένος του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. φαίνεται ξεκάθαρα από τον τρόπο με τον οποίο διέκοπτε ουρλιάζοντας τον Ν. Καραθανασόπουλο, όπως φαίνεται από τα πρακτικά:

Α. Γεωργιάδης: Μα δείτε τι μας λέει! Που θα μιλήσει στη Βουλή για τον Στάλιν ου μας έσφαξε όλους!

Ν. Καραθανασόπουλος: Δεύτερο ζήτημα. Ο Στάλιν...

Α. Γεωργιάδης: Δεν ντρέπεστε; Για το αίμα σας μιλώ! Αφήστε το Στάλιν!

Ν. Καραθανασόπουλος: Είναι σημαντικό και στην κατάργηση και στη συντριβή...

Α. Γεωργιάδης: Για τις σφαγές να πείτε!

Ν. Καραθανασόπουλος: ...και στην οικοδόμηση του σοσιαλισμού...

Ο βουλευτής του ΚΚΕ κατήγγειλε τον Α. Γεωργιάδη ότι «θίγει και προσβάλλει τον "Ριζοσπάστη", την πολιτική του ΚΚΕ και τη στήριξη που έδειξε στο σοσιαλισμό. Θίγει τη μνήμη χιλιάδων εκτελεσμένων και νεκρών. Επιτέλους, κάποια ιερά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ