Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ»
Η ιδιωτικοποίηση θα οξύνει τα προβλήματα στην ασφάλεια
  • Περιοδεία στην Τεχνική Βάση έκανε χτες ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ
  • Σοβαρό περιστατικό με ενοικιαζόμενο αεροπλάνο

Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» και τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι δεν προκύπτουν από παρθενογένεση. Η μήτρα τους βρίσκεται στις πολιτικές που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μαζί με την Ευρωπαϊκή Ενωση, στο πλαίσιο των αντεργατικών - αντιλαϊκών τους σχεδίων για «ελεύθερους ουρανούς», για παράδοση και των αερομεταφορών στο μεγάλο κεφάλαιο.

Τα παραπάνω τόνισε ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του περιοδείας στην Τεχνική Βάση της «Ολυμπιακής Αεροπορίας». Ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, υπογράμμισε, έχουν και οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, που και σήμερα βάζουν εμπόδια στην οργάνωση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, ενώ η ίδια η πραγματικότητα επιβάλλει την αγωνιστική απάντηση στην αντεργατική επίθεση.

Ο Γ. Μαυρίκος κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από τη μέχρι τώρα πείρα τους και να μην «τσιμπήσουν» το δόλωμα της κυβέρνησης περί «οικειοθελών αποχωρήσεων», μετατάξεων και πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, που μόνο στόχο έχουν τη μείωση του προσωπικού για να διευκολυνθεί η ιδιωτικοποίηση της «Ολυμπιακής Αεροπορίας». Η διέξοδος, κατέληξε, βρίσκεται στην πρόταση του ΚΚΕ για ενιαίο δημόσιο φορέα αερομεταφορών στην υπηρεσία του λαού και των λαϊκών αναγκών.

Πετούσε με σοβαρές βλάβες

Αποτέλεσμα της πολιτικής απαξίωσης της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» αποτελεί και η διαπίστωση βλαβών σε αεροπλάνο που πρόσφατα νοικιάστηκε από την ΟΑ και το οποίο είχε ήδη χρησιμοποιηθεί για πτήσεις και υποτίθεται ότι είχε ελεγχθεί πριν τις ξεκινήσει. Η κυβέρνηση έσπευσε να ρίξει τις ευθύνες, εμμέσως πλην σαφώς, στους τεχνικούς της «Ολυμπιακής», με στόχο την απαξίωσή τους. Ο Π. Παπαδημητρίου, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΑ, δήλωσε ότι έχει δώσει εντολή να αναζητηθούν ευθύνες «τόσο σε σχέση με την προμηθεύτρια εταιρεία, όσο και σε σχέση με τους τεχνικούς της "Ολυμπιακής", που ήλεγξαν το συγκεκριμένο αεροσκάφος επί μακρό χρονικό διάστημα και έδωσαν το "πράσινο φως" για να παραληφθεί και να πετάξει».

Ομως σε χθεσινή της ανακοίνωση, η Ενωση Πτυχιούχων Τεχνικής Αεροπλοΐας Ολυμπιακής Αεροπορίας», χαρακτηρίζει «συκοφαντικές» τις δηλώσεις αυτές και αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση ψεύδεται, σημειώνοντας: Στο αεροπλάνο, είχαν εκτελεστεί σχετικά πρόσφατα εργασίες βαριάς συντήρησης από επισκευαστικό κέντρο του εξωτερικού, που φέρει και την ευθύνη των εργασιών. Οι μηχανικοί της ΟΑ είχαν ως αποστολή να επιθεωρήσουν τα έγγραφα που πιστοποιούσαν τις εργασίες συντήρησης. Οι βλάβες εντοπίστηκαν σε συστήματα που υποτίθεται ότι είχαν επισκευαστεί από το επισκευαστικό κέντρο του εξωτερικού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ