Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να επιστραφεί κάθε ίντσα γης

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την εκχώρηση γης στη Μονή Βατοπεδίου

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη σκανδαλώδη εκχώρηση γης στη Μονή Βατοπεδίου, σημειώνεται:

«Η αντιπαράθεση, που διεξάγεται μεταξύ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, άλλων κομμάτων και ΜΜΕ σχετικά με την προκλητική εκχώρηση δημόσιων εκτάσεων στη Μονή Βατοπεδίου, όχι μόνο δεν αποκαλύπτει αλλά συγκαλύπτει το πολιτικό και νομικό καθεστώς που παραδίδει το δασικό και φυσικό πλούτο στην κερδοσκοπική εκμετάλλευσή του από μοναστήρια και επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τις εκχωρήσεις χιλιάδων στρεμμάτων γης, ανάμεσά τους δάση - ορεινοί όγκοι - αιγιαλοί κλπ., είναι μεγάλες και δεδομένες. Ο περιορισμός του σκανδάλου μόνο στη διάσταση της προσωπικής εμπλοκής και διαφθοράς κυβερνητικών στελεχών και συγγενικών τους προσώπων υποκρύπτει πολιτική και επιχειρηματική σκοπιμότητα.

Το ΚΚΕ προκαλεί την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση στο κύριο ζήτημα που είναι: Να επιστραφούν στο δημόσιο όλες οι εκτάσεις και η δημόσια περιουσία που με διάφορα προσχήματα έχουν εκχωρηθεί ή καταπατηθεί από μοναστήρια, επιχειρηματικούς ομίλους, ΜΚΟ και άλλα ιδιωτικά συμφέροντα. Να τους αφαιρεθεί κάθε ιδιοκτησιακό δικαίωμα σε δάση, ορεινούς όγκους, παραλίες και βιοτόπους.

Το ΚΚΕ, που εδώ και καιρό κατήγγειλε και αντιπάλεψε τις εκχωρήσεις δημόσιου πλούτου, θα συνεχίσει και θα κλιμακώσει τις πρωτοβουλίες και τη δράση του μέσα και έξω από τη Βουλή, σε αυτήν την κατεύθυνση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ