Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ
Από σήμερα στο Ιτζεδίν

Τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, όσους κομμουνιστές και αγνούς αγωνιστές του λαού μας μαρτύρησαν στο Ιτζεδίν και τις φυλακές της Ν. Αλικαρνασσού, τιμούν οι Οργανώσεις Κρήτης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με τις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ στους νομούς Χανίων και Ηρακλείου, αντίστοιχα.

Στα Χανιά, το Φεστιβάλ ξεκινάει σήμερα Παρασκευή και ολοκληρώνεται αύριο στο χώρο των φυλακών του Ιτζεδίν. Απόψε στις 9.30 το βράδυ, θα μιλήσει ο Στέφανος Λουκάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Λίγο νωρίτερα, θα παρουσιαστεί το αφιέρωμα στις φυλακές Ιτζεδίν με ζωντανές μαρτυρίες πρώην πολιτικών κρατουμένων, απαγγελίες και δρώμενα πλαισιωμένα με μουσική. Αύριο Σάββατο, στις 9 το βράδυ, θα μιλήσει ο Βασίλης Μητρόπουλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Στο Ηράκλειο Κρήτης, οι εκδηλώσεις γίνονται αύριο Σάββατο και την Κυριακή 14 Σεπτέμβρη, στο Κομμένο Μπεντένι (πάρκο). Αύριο Σάββατο, στις 21.30 το βράδυ, θα μιλήσει ο Στέφανος Λουκάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Την Κυριακή θα γίνει η εκδήλωση τιμής στους κρατούμενους στις φυλακές Ν. Αλικαρνασσού, με μαρτυρίες αγωνιστών, χρονικό, δρώμενα αφήγησης πραγματικών γεγονότων από τη ζωή των πολιτικών κρατουμένων, μουσικό αφιέρωμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ