Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Κριτική στην κυβέρνηση ... για τις διαδικασίες

Με την κριτική του να περιορίζεται στον τρόπο προώθησης και εφαρμογής των αντιλαϊκών πολιτικών από την κυβέρνηση και προτείνοντας ένα άλλο «μοντέλο» διαχείρισης με «κοινωνική συνοχή», επιχείρησε χτες ο Γ. Παπανδρέου να στηρίξει τα ...οράματά του για τη «δίκαια κοινωνία».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στα πλαίσια της περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε χτες το πρωί σε δημοτικό σχολείο και υποστήριξε ότι για το ΠΑΣΟΚ «αποτελεί εθνική προτεραιότητα η επένδυση στην Παιδεία γιατί από εκεί θα προέλθει η ανάπτυξη, η κοινωνική συνοχή και η ανθρώπινη κοινωνία». Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την εκπαίδευση, έτσι όπως παρουσιάζονται μέσα στο πρόγραμμα, κινούνται στην ίδια κατεύθυνση με τις αντιεκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης και οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση της Παιδείας από το Δημοτικό μέχρι το Πανεπιστήμιο, αλλά αυτό δεν εμπόδισε χτες τον Γ. Παπανδρέου να επαναλάβει ότι το «ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται για επένδυση του 5% του ΑΕΠ στην Παιδεία, συν 2% επιπλέον για θέματα έρευνας». Μια επένδυση που ειδικότερα στο πεδίο της έρευνας θα αποτελέσει μια γενναία επιχορήγηση για το ιδιωτικό κεφάλαιο.

Ο Γ. Παπανδρέου μίλησε χτες και σε εκδήλωση του Τομέα Δημοσίων Εργων του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι «αντίθετο στο προωθούμενο, από την κυβέρνηση, σχέδιο "Καποδίστριας 2"», το οποίο χαρακτήρισε «διοικητικό έγκλημα για τη χώρα», το οποίο, όπως ανέφερε, «εάν συντελεστεί, θα είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί». Βέβαια, ο ίδιος στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αντίθετο με τις συνενώσεις, αλλά με τον τρόπο που πραγματοποιούνται, αφού δε δίνουν «πολλές αρμοδιότητες» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η ...ένσταση όμως του Γ. Παπανδρέου επικεντρώθηκε στον τρόπο που «γίνονται οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα»(!), ξεκαθαρίζοντας ότι κεντρικός στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι οι «μεγάλες αλλαγές στο κράτος και τη βαθιά αποκέντρωση εξουσίας και πόρων».

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ άσκησε, επίσης ...κριτική στην κυβέρνηση για το ξεπούλημα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, γιατί, όπως είπε, «κανένας δε γνωρίζει τους όρους που ξεπουλιέται»!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ