Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Κορυφαίο πολιτικό γεγονός

Πλήθος συζητήσεων και πολιτικών εκδηλώσεων προγραμματίζονται για το τετραήμερο κορύφωσης του Φεστιβάλ, στις 18 - 21 Σεπτέμβρη, στην Πανεπιστημιούπολη, στα Ιλίσια

Motion Team

Αναμφισβήτητα, κάθε χρόνο το Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι μια γιορτή πολιτική. Ειδικά φέτος όμως, που είναι Φεστιβάλ ΚΚΕ - ΚΝΕ, που γιορτάζει τα 90 χρόνια πρωτοπόρας θεωρίας και δράσης του Κόμματος, θα μετατραπεί πραγματικά σε μια μεγάλη πολιτική συγκέντρωση. Περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά θα είναι οι συζητήσεις και οι πολιτικές εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν στους χώρους του, από τις 18 Σεπτέμβρη που ανοίγει τις πύλες του στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια, μέχρι και την Κυριακή 21 Σεπτέμβρη, μέρα κορύφωσής του, με την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στις 8.45 μ.μ., στην Κεντρική Σκηνή.

Πριν από την ομιλία της Αλ. Παπαρήγα, θα απευθύνει χαιρετισμό ο Γιάννης Πρωτούλης, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, αλλά και ο επικεφαλής της κουβανικής αντιπροσωπείας Αμπελάρδο Αλβάρες Ζιλ, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚ Κούβας και βουλευτής της Εθνοσυνέλευσης.

Οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, το ευρωενωσιακό οικοδόμημα, τα προβλήματα των μεταναστών, η κουβανέζικη επανάσταση, αλλά και ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις νέες τεχνολογίες και τον αθλητισμό θα απασχολήσουν τις οργανωμένες συζητήσεις που θα γίνουν στους χώρους του Φεστιβάλ.

Την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη, στις 8 το βράδυ, στο χώρο της Διεθνούπολης, θα γίνει συζήτηση με θέμα «Αντιθέσεις και ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί: Μετά τον Καύκασο τι;», με τη συμμετοχή του Ελισαίου Βαγενά, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και του Αρη Χατζηστεφάνου, δημοσιογράφου - παραγωγού της εκπομπής Infowar. Παρεμβάσεις θα κάνουν εκπρόσωποι του ΚΕΚΡ, του ΚΚΡΟ, του ΚΚ Βοημίας - Μοραβίας, του ΚΚ Γεωργίας, του Κόμματος Εργατών Βελγίου.

Την Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη, στις 8 το βράδυ, στο χώρο της Διεθνούπολης, θα γίνει συζήτηση με θέμα: «Η ΕΕ του αντικομμουνισμού και της καταστολής και οι αγώνες των λαών», στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από την ΚΝ Τσεχίας, το ΣΚ Λετονίας, το ΚΚ στη Δανία, το ΚΚ Ισπανίας και το Γερμανικό ΚΚ.


Motion Team

Την Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη, στο εργατικό στέκι θα γίνει συζήτηση για τα προβλήματα των μεταναστών με τίτλο: «Οι σύγχρονοι άθλιοι, η στάση της ΕΕ και οι θέσεις του ΚΚΕ».

Την Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη, στις 8 το βράδυ, στο χώρο του «Οδηγητή», η Συντακτική του Επιτροπή οργανώνει συζήτηση για τον επαναστατικό Τύπο, στην οποία θα συμμετέχουν αντιπροσωπείες από τα εξής κόμματα: ΚΚ των Λαών της Ισπανίας, ΚΚ Λουξεμβούργου, Ενωση Κομμουνιστών Ουκρανίας και Αλγερινό Κόμμα για τη Δημοκρατία και το Σοσιαλισμό.

Την Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη, στο χώρο του Πολιτισμού, θα γίνει συζήτηση για τον αθλητισμό, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το χαρακτήρα τους, τον πρωταθλητισμό και το ντόπινγκ.

Το Σάββατο 20 Σεπτέμβρη, στο χώρο της Παιδείας, θα γίνει συζήτηση για τις εξελίξεις στις τηλεπικοινωνίες και στο διαδίκτυο, με τον Μάκη Παπαδόπουλο, επικεφαλής του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αλλες πολιτικές εκδηλώσεις

Πέρα όμως από τις συζητήσεις με την κλασική μορφή του πάνελ εισηγητών και των ερωτήσεων ή παρεμβάσεων από το κοινό, φέτος στους χώρους του Φεστιβάλ θα γίνουν και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις με καθαρά πολιτικό περιεχόμενο. Συγκεκριμένα:


Την Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη, στο εργατικό στέκι, θα γίνει εκδήλωση με σκετς και αφήγηση, με τίτλο «Η συμβολή της ΚΝΕ στους εργατικούς αγώνες - Αφιέρωμα στη συντρόφισσα Σωτηρία Βασιλακοπούλου».

Την Πέμπτη επίσης, στο χώρο της Παιδείας, θα παρουσιαστεί το ανατυπωμένο περιοδικό της θρυλικής ΕΠΟΝ «Νέα Γενιά».

Την Παρασκευή 19 Σεπτέμβρη, στο χώρο της Παιδείας, θα παρουσιαστεί ένα δραματοποιημένο πολυθέαμα, αφιερωμένο στην 90χρονη προσφορά του ΚΚΕ στον αγώνα για τη μόρφωση των παιδιών του λαού.

Το Σάββατο 20 Σεπτέμβρη, οι εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Διεθνούπολη είναι αφιερωμένες στα 50 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης. Θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση αλληλεγγύης με τη συμμετοχή των: ΚΚ Κούβας, ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικό), Νοτιοαφρικάνικο ΚΚ, ΚΚ Βραζιλίας, Συριακό ΚΚ, ΚΚ Βρετανίας, στο πλαίσιο της νέας παγκόσμιας καμπάνιας που ξεκινά για την απελευθέρωση των 5 Κουβανών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ