Κυριακή 20 Ιούλη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ
Νεανικό γεγονός αντάξιο μιας επιτυχημένης 40χρονης πορείας

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» συμπληρώνει φέτος τα 40 του χρόνια και υπόσχεται να είναι μια γιορτή αντάξια αυτής της μεγάλης πορείας του που το έχει καταστήσει ένα μοναδικό νεολαιίστικο πολιτικό - πολιτιστικό θεσμό στη χώρα μας. Στα 40 του χρόνια, το Φεστιβάλ μέσα από τις πολύμορφες εκδηλώσεις του συνδυάζει την πρωτοπόρα και ανατρεπτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ με πολλές μορφές τέχνης, συναυλίες, αφιερώματα, με αθλητικές δραστηριότητες, με συζητήσεις και εκδηλώσεις με τη συμμετοχή χιλιάδων λαού και νεολαίας.

Ετσι και φέτος, οι εκδηλώσεις που ξεκίνησαν στις αρχές του καλοκαιριού, με σύνθημα «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων (απολογία Νίκου Μπελογιάννη). Συνεχίζουμε!», θα περάσουν απ' όλη τη χώρα και θα κορυφωθούν στο κεντρικό τριήμερο της Αθήνας στις 18 - 19 - 20 Σεπτέμβρη, στο γνώριμο από τα τελευταία χρόνια χώρο του «Πάρκου Τρίτση», στο Ιλιον.

Πλούτος εκδηλώσεων

Εκεί η ΚΝΕ θα στήσει και φέτος μια μεγάλη νεανική πολιτεία με χώρους κι εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα. Αναλυτικά στο χώρο του Φεστιβάλ στο «Πάρκο Τρίτση» θα λειτουργούν: Πολυχώροι με πλούσια, πολύμορφη δραστηριότητα. Εργαστήρια καλλιτεχνικής δημιουργίας. Η γνωστή Διεθνούπολη, με τη συμμετοχή Κομμουνιστικών Νεολαιών και οργανώσεων νεολαίας από δεκάδες χώρες του κόσμου. Χώρος ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, όπου θα φιλοξενηθούν και θα λειτουργούν τα δικά τους περίπτερα θεραπευτικές κοινότητες και κέντρα πρόληψης. Βιβλιοπωλείο με πολλές και ενδιαφέρουσες προσφορές που πάντα συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Οργανωμένος παιδότοπος με το δικό του ξεχωριστό πρόγραμμα για τους μικρούς φίλους του Φεστιβάλ.


Στο τριήμερο εκδηλώσεων του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» θα πραγματοποιηθούν επίσης πολλές θεματικές συζητήσεις και εκδηλώσεις, ενώ ετοιμάζονται να λειτουργήσουν και θεματικές εκθέσεις. Προγραμματίζονται εκδηλώσεις λαϊκής αλληλεγγύης, συναυλίες μαθητικών συγκροτημάτων κ.ά. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα γίνει επίσης η παρουσίαση των καλύτερων εργασιών που αναδείχτηκαν από τον Πανελλαδικό Μαθητικό Διαγωνισμό Συλλογικής Ερευνητικής Εργασίας που είχε οργανώσει η ΚΝΕ τον περασμένο χειμώνα. Παράλληλα, προκηρύσσεται και νέος διαγωνισμός, αφίσας και φωτογραφίας, αφιερωμένος στα 40 χρόνια του θεσμού και στο σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ, και έργα που θα δοθούν εγκαίρως στο πλαίσιο αυτού του διαγωνισμού θα παρουσιαστούν και στις εκδηλώσεις του Σεπτέμβρη.

Οπως τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος, στο πλαίσιο του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» θα πραγματοποιηθεί αθλητικό camp με δραστηριότητες, όμως όχι μόνο στο «Πάρκο Τρίτση», αλλά και σε γειτονιές της Αττικής. Οι εκδηλώσεις του αθλητικού camp θα κορυφωθούν στις 18 - 19 - 20 Σεπτέμβρη, στο «Πάρκο Τρίτση».

Γνωστοί κι αγαπημένοι καλλιτέχνες

Η μουσική είναι από τα κυρίαρχα στοιχεία κάθε χρόνο στο Φεστιβάλ και ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία οι γνωστοί κι αγαπημένοι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του πλαισιώνουν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα μουσικά αφιερώματα ή και πιο σύνθετες μουσικές παραστάσεις. Ετσι και φέτος στις τριήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν τα εξής αφιερώματα: Μουσικό αφιέρωμα στα 40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Αφιέρωμα σε έργα του Γιάννη Ρίτσου που μελοποιήθηκαν από τον Μίκη Θεοδωράκη. Επίσης αφιερώματα με τίτλους: «Το τραγούδι του ξεριζωμού», «Τα τραγούδια του λαού μας» και «Τα δημοτικά τραγούδια της δουλειάς».


Στις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που θα ξεδιπλωθούν στις τρεις σκηνές του 40ού Φεστιβάλ στο «Πάρκο Τρίτση» θα συμμετέχουν (αλφαβητικά) οι εξής μουσικοί και ερμηνευτές:

Η Φωτεινή Βελεσιώτου, ο Τάσος Γκρους, η Γλυκερία, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Πάνος Κατσιμίχας, τα Κίτρινα Ποδήλατα, ο Βασίλης Λέκκας, ο Ησαΐας Ματιάμπα, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Δημήτρης Μυστακίδης, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Δημήτρης Μπάσης, η Γιώτα Νέγκα, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Βασίλης Σκουλάς, ο Μύρωνας Στρατής, οι Υπεραστικοί, ο Νίκος Φάκαρος, ο Λάκης Χαλκιάς, ο Afaza, οι KollektivΑ, οι Stelios Magalios and the sound park feat Πάνος Βιτζηλαίος και η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

Το πρόγραμμα με όλες τις συμμετοχές καλλιτεχνών και με το σύνολο των δραστηριοτήτων του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα.



Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ