Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Με στόχο την ... «κοινωνική συνοχή»!

Το «ποίημα» της «ανίκανης» κυβέρνησης, που πρέπει τάχιστα να απομακρυνθεί, και της «ικανής» να δώσει λύσεις στα λαϊκά προβλήματα «ριζοσπαστικής αριστεράς», απήγγειλε ξανά χτες ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ. Τσίπρας, κατά την καθιερωμένη στο πλαίσιο της ΔΕΘ συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η οποία μέχρι τελείας ήταν ομολογία στοχοπροσήλωσης του κόμματός του στη διαχείριση του συστήματος. Εξ ου και η εμμονή του στο «πετροβόλημα» του πολιτικού προσωπικού της άρχουσας τάξης, αφήνοντας την ίδια στο απυρόβλητο.

Η επιδερμική κριτική του Αλ. Τσίπρα επικεντρώθηκε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, που κατά τη γνώμη του «έχει καταγραφεί ως ο καλύτερα κρυπτόμενος από τα προβλήματα», σαν να είναι αυτά ουρανοκατέβατα και να μην προκαλούνται απ' την ασκούμενη προς όφελος του κεφαλαίου πολιτική. Κατά τον ΣΥΝ είναι προσωπική «πολιτική επιλογή» του πρωθυπουργού η ενίσχυση των πλουσίων και το βάθεμα της φτώχειας και επιλογή των υπουργών να ξεπουλούν το δημόσιο πλούτο και όχι υλοποίηση μιας υπαγορευμένης απ' τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας στρατηγικής, σε ευρωενωσιακό επίπεδο. Εφτασε ο Αλ. Τσίπρας να αναρωτιέται: «Πώς μπορεί ο πρωθυπουργός να μαζεύει χθες το Υπουργικό Συμβούλιο και να κάθεται απέναντι από τον κ. Αλογοσκούφη και τον κ. Βουλγαράκη και να τους βλέπει;». Λες και κάθε υπουργός κάνει του κεφαλιού του.

Με τέτοιες θέσεις, που δεν αντέχουν σε καμιά σοβαρή κριτική, ο πρόεδρος του ΣΥΝ έφτασε μοιραία να δηλώνει ότι η χώρα πρέπει να οδηγηθεί στις κάλπες «προκειμένου να δοθεί λύση»! Η λύση που υπόσχεται ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για ένα «νέο μοντέλο ανάπτυξης», που θα «ενισχύσει την κοινωνική συνοχή», την οποία έκλινε σε όλες τις πτώσεις! Μια πολιτική δηλαδή που θα τους ικανοποιεί όλους, θα ανταποκρίνεται σε εκ διαμέτρου αντίθετα ταξικά συμφέροντα!

Απ' το χρονοντούλαπο ο Αλ. Τσίπρας ξέθαψε σοσιαλδημοκρατικές προτάσεις απολύτως ξεπερασμένες και ανεφάρμοστες στις σύγχρονες συνθήκες μονοπωλιακής κυριαρχίας, όπως ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα, δικαιότερη αναδιανομή του πλούτου, κράτος που θα παρεμβαίνει - φυσικά το κράτος ποτέ δεν έπαψε να παρεμβαίνει υπέρ της τάξης που κυριαρχεί, η οποία όμως μοιάζει να μην υπάρχει για τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ! «Οταν έχουμε ένα κράτος το οποίο παρεμβαίνει υπέρ των πλουσίων, γιατί το κράτος να μην μπορεί να παρέμβει υπέρ των φτωχών;», αναρωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας, εμφανίζοντας το κράτος σαν κάτι το αταξικό και υπερταξικό.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του αποκάλυψε τις διαθέσεις του κόμματός του απέναντι στο κεφάλαιο, λέγοντας πως «ορισμένα αγαθά εμείς λέμε ότι πρέπει να βγουν έξω από τη σφαίρα της αγοράς», αλλά σπεύδοντας να συμπληρώσει πως δεν πρόκειται για δογματική εμμονή αλλά για την άποψη πως «η ιδιωτική σφαίρα δεν μπορεί να τα καλύψει με επάρκεια»! Ενώ θέτοντας μόνος του το ερώτημα «πού θα βρεθούν οι οικονομικοί πόροι», διαμήνυσε στην ολιγαρχία του πλούτου πως ο θησαυρός της δεν κινδυνεύει καθώς, όπως είπε, «πλούτος υπάρχει, υπάρχει στους εξοπλισμούς»...!

Τέλος, βάζοντας μπροστά το κάρο και πίσω το άλογο θυμήθηκε και τη δύναμη του λαού, η οποία εκ των υστέρων και αφού έχει αναδειχτεί μια κυβέρνηση της «ριζοσπαστικής αριστεράς» θα πρέπει να υπερασπιστεί το έργο της, αυτό της διαχείρισης του καπιταλισμού.

Φυσικά και δεν παρέλειψε ο Αλ. Τσίπρας να επιτεθεί στο ΚΚΕ. Απάντησε στην τεκμηριωμένη πολιτική κριτική που ασκεί το ΚΚΕ με τον εξυπνακισμό: «Η ηγεσία του Κομμουνιστικού Κόμματος, όλο το τελευταίο διάστημα προσπαθεί και πριονίζει με πάθος ένα κλαδί πάνω στο οποίο όμως κάθεται κι η ίδια: Το κλαδί της Αριστεράς». Κάτι ξέρουν από «πριόνισμα», αλλά τους υπενθυμίζουμε ότι το ΚΚΕ δεν κάθεται σε κανένα κλαδί, ούτε αριστερό ούτε δεξιό ούτε κεντρώο, κανενός δέντρου του συστήματος, ενός συστήματος για το οποίο παλεύει να ξεραθεί απ' τη ρίζα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ