Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μήνυση Καρατζαφέρη κατά Χατζηγάκη - Σανιδά

Μήνυση κατά του υπουργού Δικαιοσύνης, Σωτήρη Χατζηγάκη, του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά, του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Αθανάσιου Κονταξή και κατά παντός υπευθύνου, για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, κατέθεσε χτες το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο υποστηριζόμενος λόγος ότι στέρησαν ή παρακώλυσαν τη Βουλή το συνταγματικό της δικαίωμα να αποφανθεί αυτή, ως μόνη αρμόδια, αν θα ασκηθεί ή όχι ποινική δίωξη κατά του πρώην υπουργού Αιγαίου, Αριστείδη Παυλίδη σχετικά με την εμπλοκή του σε υπόθεση δωροληψίας.

Η μήνυση αφορά στη διαδικασία αρχειοθέτησης της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί σε βάρος του Παυλίδη, σχετικά με το διαγωνισμό για τα πλοία της άγονης γραμμής στο νότιο Αιγαίο. Ο Γ. Καρατζαφέρης ισχυρίζεται ότι «οι Εισαγγελείς που έθεσαν την υπόθεση στο αρχείο, αξιολογώντας τα στοιχεία της υπόθεσης, αντί αμελλητί να τη διαβιβάσουν στη Βουλή διέπραξαν το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας - προσβολής του πολιτεύματος. Ο κ. Σ. Χατζηγάκης, ως υπουργός Δικαιοσύνης παρέβη το καθήκον του να πράξει τα νόμιμα για την ποινική και πειθαρχική δίωξη των Εισαγγελέων που επιχείρησαν την αποστέρηση εξουσίας της Βουλής».

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ζητά να διαβιβαστεί η μήνυση απευθείας στη Βουλή, χωρίς να υποβληθεί για αξιολόγηση από οποιονδήποτε εισαγγελικό λειτουργό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ