Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνένοχη η κυβέρνηση όσο δεν καταδικάζει έμπρακτα τέτοιες ενέργειες

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για το«σήμα» της αστυνομίας που χαρακτήριζε επικίνδυνα τα μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ

Για την Αστυνομία θεωρούνται επικίνδυνοι και ύποπτοι για «έκνομες ενέργειες» τα μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ που βρέθηκαν στις 7 Αυγούστου στην Ακρόπολη, στην αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ
Για την Αστυνομία θεωρούνται επικίνδυνοι και ύποπτοι για «έκνομες ενέργειες» τα μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ που βρέθηκαν στις 7 Αυγούστου στην Ακρόπολη, στην αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση της ΕΕΔΥΕ
Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, με θέμα το «σήμα» της Αστυνομίας που χαρακτήριζε επικίνδυνα τα μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Σε "επείγον σήμα" που υπογράφει ο Διευθυντής Αστυνομίας Αθηνών, που στάλθηκε στις 5/8/2008 προς τη Διοίκηση της Πυροσβεστικής Αττικής, τις Διευθύνσεις Ασφάλειας, Τροχαίας και άλλες υπηρεσίες, τα μέλη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, χαρακτηρίζονται επικίνδυνα.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε σε δημοσίευμά της (11/9/2008) η εφημερίδα "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ", με αφορμή τη συγκέντρωση της ΕΕΔΥΕ στις 7/8/2008 στην Ακρόπολη για τη συμπλήρωση 63 χρόνων από τη ρίψη ατομικής βόμβας σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, το Γραφείο Επιχειρήσεων ζητά "να διατεθούν ένα όχημα από την Πυροσβεστική και ένα από το ΕΚΑΒ στην είσοδο του Ζαππείου, μιας και μετά τη συγκέντρωση θα ακολουθήσει πορεία στην Πλ. Συντάγματος".

"Στη συγκέντρωση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν μέλη του ΠΑΜΕ, κομματικών οργανώσεων Αττικής του ΚΚΕ κ.ά. φιλειρηνικών οργανώσεων και υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών από έκνομες ενέργειες των συγκεντρωθησομένων", καταλήγει το "σήμα" του Γραφείου Επιχειρήσεων.

Η πρακτική αυτή, αποκαλύπτει το πώς και ποιοι προετοιμάζουν τις προβοκάτσιες σε βάρος διαδηλωτών και καταδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο, τουλάχιστον η ηγεσία των δυνάμεων καταστολής, αντιλαμβάνεται όχι μόνο μια ειρηνική διαδήλωση, αλλά και τα μέλη και στελέχη του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ και του αντιιμπεριαλιστικού - φιλειρηνικού κινήματος.

Η κυβέρνηση, όσο δεν καταδικάζει έμπρακτα αυτές τις ενέργειες και δεν παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, παραμένει εκτεθειμένη και συνένοχη.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός, πώς τοποθετείται η κυβέρνηση στη συγκεκριμένη πρακτική της ηγεσίας των δυνάμεων καταστολής και ποια συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει για την αντιμετώπισή της».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπάθησε ο υφυπουργός Εσωτερικών(2008-09-26 00:00:00.0)
Το λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται(2008-09-13 00:00:00.0)
Απαντάμε με ένταση της δράσης του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος(2008-09-12 00:00:00.0)
Ο λαός να καταδικάσει τις αμερικανόπνευστες μεθοδεύσεις(2003-05-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ