Σάββατο 13 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ «ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ»
Κατηγορηματικά αντίθετοι στο ξεπούλημα

Τεράστιο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο χαρακτηρίζουν το επικείμενο ξεπούλημα της «Ολυμπιακής Αεροπορίας» (ΟΑ) οι τεχνικοί της εταιρίας, οι οποίοι ζητούν να παραμείνει ενιαία και δημόσια η ΟΑ.

Σε ανοιχτή της επιστολή η Ενωση Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων ΟΑ (ΕΠΤΑΟΑ) επισημαίνει ότι η ΟΑ έχει εγκαταλειφθεί ενόψει της ιδιωτικοποίησης και λειτουργεί περισσότερο με τη δύναμη της αδράνειας και το φιλότιμο των εργαζομένων. Υπογραμμίζει ότι η κρατική ΟΑ ουδέποτε επιδοτήθηκε για τις άγονες γραμμές, όπως τα ιδιωτικά ΚΤΕΛ και οι ναυτιλιακές εταιρίες. Τώρα, όμως, η κυβέρνηση ανακοίνωσε την προκήρυξη διαγωνισμού για να εκχωρήσει σε ιδιώτες την εκμετάλλευση των άγονων γραμμών, έναντι φυσικά αδράς επιδότησης!

Οι τεχνικοί αεροπλάνων της ΟΑ θεωρούν ότι η εταιρία έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης, αρκεί να υπάρξει η πολιτική βούληση: Μπορεί να βασιστεί στη μέγιστη ασφάλεια που παρέχει σήμερα και στην αγάπη και προτίμηση του απόδημου ελληνισμού, ώστε να συνεχίσει τον εθνικό και κοινωνικό ρόλο της και να αποτελέσει αναντικατάστατο δημόσιο εργαλείο ελέγχου των ναύλων και της ασφάλειας των πτήσεων στη χώρα, παρέχοντας έτσι φτηνές και ασφαλείς αερομεταφορές.

Ειδικότερα για την τεχνική βάση της ΟΑ, η ΕΠΤΑΟΑ καταγγέλλει ότι ενώ είναι αναγνωρισμένη σαν μια από τις καλύτερες στον κόσμο, τα τελευταία χρόνια με εντολές της διοίκησης απορρίπτει συστηματικά προσφορές εκατοντάδων εκατ. δρχ. από ξένους αερομεταφορείς για επισκευές αεροσκαφών, λόγω έλλειψης προσωπικού!

Για την προσφορά του ομίλου «ΑΧΟΝ» του Θ. Λιακουνάκου, που είναι ο πρώτος υποψήφιος αγοραστής της ΟΑ, η ΕΠΤΑΟΑ καταγγέλλει ότι η προσφορά αυτή (100 εκατ. ευρώ) ισοδυναμεί με την αξία ενός αεροσκάφους της εταιρίας. Στην ουσία δηλαδή, αν υπάρξει τελικά συμφωνία, το 51% της ΟΑ θα χαριστεί στο Λιακουνάκο, ενώ το κράτος για να διατηρήσει το 49% θα καταβάλει 96 εκατ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ