Τετάρτη 20 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Διαβουλεύσεις για τη νέα ΠΓ

Συνεδριάζει το ερχόμενο Σάββατο η ΚΠΕ του Συνασπισμού που εκλέχτηκε προ ημερών από το 5ο τακτικό Συνέδριο, ώστε να εκλέξει το Γραμματέα της και τη νέα Πολιτική Γραμματεία του κόμματος. Ως το Σάββατο οι διαβουλεύσεις θα συνεχίζονται ώστε να συμφωνηθεί, αν σταθεί δυνατόν, ο αριθμός των μελών του οργάνου και η αναλογική εκπροσώπηση σε αυτό των τάσεων, πράγμα όχι εύκολο, καθώς επιδίωξη του προέδρου Αλ. Τσίπρα είναι η εκλογή στην ΠΓ ομάδας νεαρών στελεχών προσκείμενων στον ίδιο.

Να σημειωθεί ότι προ μιας εβδομάδας περίπου απ' το «αριστερό ρεύμα» είχε εκδοθεί ανακοίνωση με την οποία η τάση εξέφρασε τη λύπη της για τη μη επανεκλογή στην ΚΠΕ αρκετών στελεχών, προσκείμενων σε αυτό, και εμμέσως πλην σαφώς απαιτούσε την αξιοποίησή τους από το κόμμα σε άλλες θέσεις.

Χτες, εξάλλου η τάση «Πρωτοβουλία για την αριστερή ανασύνθεση» με ανακοίνωση που εξέδωσε εκτιμά ότι η «ειδική» πολιτική απόφαση στην οποία κατέληξε το Συνέδριο «επιβεβαίωσε ότι το ενιαίο κείμενο των θέσεων, που συζητήθηκε και προσυνεδριακά στις Πολιτικές Κινήσεις του ΣΥΝ, δεν ήταν παρά μια αποτυχημένη προσπάθεια να κουκουλωθούν υπαρκτές όσο και φυσιολογικές πολιτικές διαφορές που όλοι και όλες γνωρίζουμε». Η συγκεκριμένη τάση, η οποία ψήφισε την ειδική πολιτική απόφαση, στη χτεσινή της ανακοίνωση την επικρίνει επειδή αυτή η απόφαση «δεν αναφέρεται στην άνοδο του εργατικού - λαϊκού κινήματος και όλων των κινημάτων ως αναγκαία προϋπόθεση για την ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών από την Αριστερά».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ