Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΟΧΙ στη ΝΑΤΟική επίδειξη δυνάμεων

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στη ΝΑΤΟική άσκηση, στην Πτολεμαΐδα και στο Αμύνταιο, ήταν η απάντηση των φιλειρηνικών δυνάμεων

Με δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας απάντησε το φιλειρηνικό κίνημα της Δ. Μακεδονίας στις προκλήσεις των ΝΑΤΟικών να μετατραπεί η περιοχή τους σε πεδίο βολής, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα σχέδια των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Στην Πτολεμαΐδα πραγματοποιήθηκε χτες στην κεντρική πλατεία εκδήλωση και πορεία, στη διάρκεια της οποίας καταγγέλθηκε η ελληνική κυβέρνηση για την πολιτική υποταγής της στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς που ακολουθεί με όλο και περισσότερο ζήλο. Επίσης με τα συνθήματά τους οι διαδηλωτές εξέφρασαν την ανησυχία τους για την παρουσία των ΝΑΤΟικών στο νομό τους και την εμπλοκή που συνεπάγεται αυτό το γεγονός στους τυχοδιωκτισμούς των ιμπεριαλιστών σε βάρος των γειτονικών μας λαών.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Πτολεμαΐδας Αντώνης Τσάκωνας, επισήμανε ότι η παρουσία κάθε τόσο πολυάριθμων δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη χώρα μας αποτελεί μια επίδειξη δύναμης, μια προειδοποίηση για τους λαούς, που είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για ένα δικαιότερο κόσμο και ένα καλύτερο μέλλον. «Οι λαοί της Βαλκανικής θα πρέπει να απαντήσουν με την ενότητά τους απέναντι στον κοινό εχθρό που είναι οι δυνάμεις του ιμπεριαλισμού, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να αντισταθούν στα σχέδια των πολυεθνικών συσπειρωμένοι. Απέναντι στο μαύρο μέτωπο της αντίδρασης, να αντιτάξουμε το μέτωπο των λαών», υπογράμμισε.

Ακόμη ο ομιλητής σημείωσε ότι εκατοντάδες στρατιώτες του ΝΑΤΟ έχουν εγκατασταθεί σε στρατόπεδα στο Μαυροδένδρι και στο Δρέπανο, ενώ και όλη η περιοχή από την Πτολεμαΐδα ως το Αμύνταιο έχει κατακλυστεί από τους στρατιώτες του ΝΑΤΟ, γεγονός που προκαλεί τόσο την οργή, όσο και την ανησυχία των κατοίκων.

Οι διαδηλωτές πριν το τέλος της εκδήλωσης έδωσαν ραντεβού για σήμερα το πρωί στις 11 μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης. Θα διαμαρτυρηθούν και θα καταδικάσουν τη στάση του δημάρχου, ο οποίος το μεσημέρι έχει προσκαλέσει ΝΑΤΟικούς αξιωματούχους στο Δημαρχείο.

Επίσης στο Αμύνταιο οι φιλειρηνικοί πολίτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση και στη συνέχεια πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό της Επιτροπής Ειρήνης Αμυνταίου και ζήτησαν με τα συνθήματα τους να φύγουν οι ΝΑΤΟικές δυνάμεις από τον τόπο τους.

Τέλος χτες το βράδυ έγινε σύσκεψη των μαζικών φορέων της Κοζάνης στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, με στόχο τη διεύρυνση του μετώπου αντίστασης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στη διεξαγωγή της ΝΑΤΟικής άσκησης στην περιοχή τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ