Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πανελλαδική εξόρμηση για να φτάσουν οι «Θέσεις» παντού

Αύριο, Κυριακή, τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με τη συμμετοχή τους στην πανεξόρμηση με το «Ρ», δίνουν αποφασιστικά τη μάχη για τη διάδοση των Θέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το 16ο Συνέδριο του Κόμματος

Με την αυριανή πανεξόρμηση του «Ριζοσπάστη», οι κομμουνιστές προχωρούν στο πρώτο μεγάλο άνοιγμα, ενόψει του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ. Στον Κυριακάτικο «Ρ», δημοσιεύονται οι Θέσεις του Συνεδρίου και φιλοδοξία των μελών και οπαδών του Κόμματος, είναι να φτάσουν και στην τελευταία γωνιά της χώρας. Στόχος των κομματικών οργανώσεων είναι η κυκλοφορία της εφημερίδας να ξεπεράσει κατά πολύ τις προηγούμενες εξορμήσεις και κυρίως τα κείμενα των θέσεων να γίνουν γνωστά, να διαβαστούν από δεκάδες χιλιάδες πολίτες που βρίσκονται πέρα από την πολιτική επιρροή του ΚΚΕ.

Ο «Ρ» αυτής της Κυριακής, πρέπει και μπορεί να πάει στα χέρια του εργαζόμενου, του αγρότη, του επαγγελματοβιοτέχνη, του φοιτητή, του μαθητή κάθε προοδευτικού ανθρώπου αυτού του τόπου. Τα κείμενα του Συνεδρίου, πρέπει να γίνουν ευρέως γνωστά, να αποτελέσουν πεδίο προβληματισμού και έναυσμα για έναν ωφέλιμο και εποικοδομητικό διάλογο. Η συγκεκριμένη εξόρμηση, είναι μια πρόκληση και για τους ίδιους τους κομμουνιστές, μια ακόμα ευκαιρία, για να έρθουν σε επαφή με το λαό, να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις να «αφουγκραστούν» τις αγωνίες του. Να παρουσιάσουν τις Θέσεις του Κόμματος για όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τον τόπο και πολύ περισσότερο να αναδείξουν την ορθότητα των στρατηγικών επιλογών του.


Η γνωστοποίηση των Θέσεων του Συνεδρίου, είναι σίγουρο ότι δε θα γίνει μέσα από τα αστικά ΜΜΕ, τα οποία κάθε άλλο παρά προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν. Η προβολή των θέσεων θα γίνει μέσα από την καθημερινή επαφή των κομμουνιστών με τους συναδέλφους, τους φίλους, στους χώρους δουλιάς τους, με την καθημερινή διάδοση του «Ρ». Ο προσυνεδριακός διάλογος, θα είναι άλλο ένα βήμα, μέσα από το οποίο θα γίνει ουσιαστική συζήτηση πάνω στις Θέσεις του 16ου Συνεδρίου. Ταυτόχρονα, όλο αυτό το χρονικό διάστημα πλήθος συζητήσεων θα γίνουν σε όλη τη χώρα, με στόχο να εκλαϊκευτούν οι Θέσεις του Κόμματος, να γίνουν «κτήμα» των κομμουνιστών αλλά και όλης της ελληνικής κοινωνίας.

Ηδη όλες οι κομματικές οργανώσεις έχουν ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για να ανταποκριθούν στην αυριανή μεγάλη πρόκληση, ενώ δεν είναι λίγες οι οργανώσεις που έχουν προγραμματίσει να συνεχίσουν την εξόρμηση και τη Δευτέρα, απευθυνόμενες στους εργαζόμενους μέσα στους χώρους δουλειάς.

Παράλληλα, η Οικονομική Εξόρμηση που έχει εξαγγείλει το ΚΚΕ, ενόψει του συνεδρίου, είναι αναγκαίο να βρει ανταπόκριση ανάμεσα στους εργαζόμενους, το ΚΚΕ στηρίζεται στην οικονομική ενίσχυση των ανθρώπων του μόχθου. Τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος πρέπει να δώσουν τη μάχη αυτή και να υπερκαλύψουν το πλάνο της Οικονομικής Εξόρμησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ