Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΜΕΛΙΤΗΣ
Ενωμένοι να αντιπαλέψουμε τη στρατιωτικοποίηση της περιοχής

«Τα όπλα δε φέρνουν την ειρήνη, σπέρνουν τον πόλεμο. Ολοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να αντιπαλέψουμε τη στρατιωτικοποίηση της περιοχής».

Τα παραπάνω τονίζει με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ειρήνης Δήμου Μελίτης, με αφορμή την παρουσία των ΝΑΤΟικών δυνάμεων στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της άσκησης «Anventure Exchange» (ανταλλαγή εμπειρίας) της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης της Συμμαχικής Διοίκησης Ευρώπης που θα ολοκληρωθεί στις 4 του Οκτώβρη.

«Στην περιοχή του Δήμου Μελίτης έχουν στρατοπεδεύσει δυνάμεις του ΝΑΤΟ για ασκήσεις άγνωστης ή μόνιμης διάρκειας, τρομοκρατώντας τους λαούς της Βαλκανικής. Μας βρίσκει αντίθετους. Τα όπλα δε φέρνουν την ειρήνη, σπέρνουν το θάνατο, γονατίζουν τους λαούς και πρέπει να αντιδράσουμε μαζικά, πριν γίνει μόνιμη η κατάσταση στην περιοχή», αναφέρεται στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης, το οποίο καταλήγει: «Θέλουμε τη συνεργασία των λαών και την πρόοδο. Βομβαρδισμοί, βόμβες αγνώστων περιεχομένων, παρουσία έντονη Αμερικανών, Αγγλων, Γερμανών, Ιταλών και άλλων στρατιωτών στα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου, αλλά και ευρύτερα της Δυτικής Μακεδονίας, μας φέρνουν στο νου και τη μνήμη, τα γεγονότα της Γιουγκοσλαβίας. Ολοι μαζί ενωμένοι να αντιπαλέψουμε τη στρατιωτικοποίηση της περιοχής».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ