Σάββατο 16 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Χρειάζεται άλλη πολιτική

Ας δούμε, όμως, κι αλλιώς τα πράγματα. Ας δεχτούμε τις κινδυνολογικές αυτές εκτιμήσεις και συμπεράσματα. Αλλωστε, θετική εξέλιξη αποτελεί η όποια βελτίωση της σχέσης ασφαλισμένων και συνταξιούχων. Τι πρέπει, λοιπόν, να γίνει για να βελτιωθεί αποφασιστικά η σχέση αυτή; Τα μέτρα που επεξεργάζονται τον καιρό αυτό τα κυβερνητικά επιτελεία; Οχι, βέβαια...

Αναφέρουμε, για παράδειγμα, ότι οι ασφαλισμένοι μπορούν να σημειώσουν σοβαρότατη αύξηση, εάν ασφαλιστούν όλοι οι μετανάστες εργαζόμενοι στη χώρα μας και χτυπηθεί αποφασιστικά και ουσιαστικά η ανασφάλιστη εργασία γενικότερα, όπως και οι μάστιγες της πολύμορφης εισφοροδιαφυγής και εισφοροκλοπής.

Πέρα απ' αυτά, όμως, είναι ολοφάνερο πως χρειάζονται πολιτικές φιλολαϊκής ανάπτυξης, που θα χτυπήσουν αποφασιστικά την ανεργία, θα αυξήσουν σημαντικά τους εργαζομένους - ασφαλισμένους και θα ανατρέψουν τις σημερινές ισχύουσες τάσεις της γενικότερης γήρανσης του πληθυσμού.

Ετσι ή αλλιώς, πάντως, τα όποια σκληρά ή σκληρότερα μέτρα περικοπής και συρρίκνωσης των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, που ετοιμάζει η κυβέρνηση, δεν προσφέρουν την παραμικρή λύση, σ' αυτά που και οι ίδιοι παρουσιάζουν ως αιτίες του προβλήματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ