Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΚΛΑΜΠ ΜΕΝΤΙΤΕΡΑΝΕ» - ΚΩΣ
Υποψίες για απολύσεις πίσω από την ανακαίνιση

Απόλυτα πετυχημένη η χτεσινή απεργία που επαναλαμβάνεται σήμερα

Καθολικά συμμετείχαν στη χτεσινή 24ωρη απεργία οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο της επιχείρησης «CLUB MEDITERANNE», στην Κω («Κλαμπ Μεντιτερανέ»), γαλλικών συμφερόντων, απαιτώντας τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους, τη διασφάλιση του εισοδήματος και της ασφάλισής τους.

Η επιχείρηση είχε ανακοινώσει εδώ και μέρες την απόφασή της να κλείσει το ξενοδοχείο γι' αυτή τη σεζόν (λειτουργεί εποχικά), 15 μέρες νωρίτερα από την αρχική ημερομηνία. Η απόφαση αυτή αμέσως κινητοποίησε τόσο τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου του νησιού όσο και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων. Απέναντι στην άρνηση των υπευθύνων να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις γι' αυτήν την απόφαση, οι εργαζόμενοι προχώρησαν στην απεργιακή κινητοποίηση, η οποία και ανάγκασε την Χαρά Διαμαντοπούλου, υπεύθυνη προσωπικού της εταιρείας στην Ελλάδα, να συναντηθεί χτες με τους συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου.

Στη συνάντηση, η υπεύθυνη ισχυρίστηκε ότι η ανακαίνιση του ξενοδοχείου θα διαρκέσει πλέον των 12 μηνών, χωρίς να προσδιορίσει αν θα γίνει το 2008 ή το 2009. Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστές απαίτησαν να δεσμευτεί η επιχείρηση στα αιτήματά τους, χωρίς ωστόσο να πάρουν απάντηση. Για να αποκαλυφθούν στη συνέχεια οι πραγματικές προθέσεις της εταιρείας, καθώς με γραπτή δήλωσή της προς τους εργαζόμενους η Χαρά Διαμαντοπούλου ξεκαθαρίζει: «Δεσμευόμαστε να αντιμετωπίσουμε την όλη κατάσταση με συναίσθηση ευθύνης και κοινωνική ευαισθησία, εξετάζοντας ξεχωριστά την κάθε περίπτωση εργαζομένου»!

Μετά από αυτή τη γραπτή ανακοίνωση, όπου η επιχείρηση ομολογεί ότι άλλα έχει στο νου της για το μέλλον των εργαζομένων, οι απεργοί πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση χτες το μεσημέρι και αποφάσισαν νέα 24ωρη απεργία για σήμερα, Πέμπτη, απαιτώντας παράλληλα συνάντηση με τον γενικό διευθυντή της εταιρείας.

Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των απεργών ξενοδοχοϋπαλλήλων εκφράζουν με ανακοίνωσή τους ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού και τα επιχειρησιακά σωματεία στα ξενοδοχεία «Μετροπόλιταν», «Ιντερκοντινένταλ», «Τιτάνια», «Χολιντέι Ιν», «Νοβοτέλ», «Στάνλεϋ», «Γκραντ Ριζόρτ Λαγονησίου», «Σεντ Τζορτζ Λυκαβηττού». Ανακοίνωση συμπαράστασης εξέδωσε και η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» στον Επισιτισμό - Τουρισμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απήργησαν ξανά για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις(2022-09-17 00:00:00.0)
Στο δρόμο του αγώνα συνεχίζουν εργαζόμενοι και σωματεία(2021-04-21 00:00:00.0)
Κάλεσμα στους ξενοδοχοϋπαλλήλους του Ρεθύμνου(2014-07-30 00:00:00.0)
Κινητοποίηση στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς»(2011-11-05 00:00:00.0)
Μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ(2011-02-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ