Σάββατο 5 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κινητοποίηση στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς»

Μαχητική κινητοποίηση έξω από το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς», στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν χτες το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού (ΣΕΤΕΠΕ), η Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων και το ΠΑΜΕ. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης έγινε μαζική εξόρμηση και συζήτηση με τους εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι για 2 και 3 μήνες και εργάζονται κάτω από το καθεστώς τρομοκρατίας που έχουν δημιουργήσει η διεύθυνση και η ηγεσία της συμβιβασμένης πλειοψηφίας του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Η ξενοδοχειακή επιχείρηση «Μακεδονία Παλλάς», ανήκει στον όμιλο Δασκαλαντωνάκη. Απασχολεί εργαζόμενους με κάθε είδους σύμβαση, επίσης απασχολεί εργαζόμενους (καθαρίστριες και καμαριέρες) μέσω εργολάβου και εργαζόμενους με επιδοτούμενα προγράμματα. Το τελευταίο δίμηνο, η επιχείρηση πραγματοποίησε 6 απολύσεις.

Το κτίριο όπου στεγάζεται και λειτουργεί η επιχείρηση, είναι ιδιοκτησίας του ΙΚΑ. Η επιχείρηση οφείλει στο ΙΚΑ 3,2 εκατ. ευρώ από οφειλές ενοικίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του ΙΚΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να διακόψει τη σύμβαση. Αν αυτό συμβεί, το ξενοδοχείο θα κλείσει και οι εργαζόμενοι θα βρεθούν στην ανεργία. Πάνω σ' αυτό το ενδεχόμενο πατούν η διεύθυνση του ξενοδοχείου και η ηγεσία του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ο πρόεδρος του συνδικάτου εργάζεται στο ξενοδοχείο) προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους για να μην αντιδρούν.

Οι ταξικές δυνάμεις κάλεσαν τους εργαζόμενους συσπειρωμένοι στην επιτροπή αγώνα ξενοδοχοϋπαλλήλων και στο ΠΑΜΕ να ξεπεράσουν τους φόβους τους και ενωμένοι να υπερασπιστούν το δικαίωμα στην εργασία με ολόκληρους μισθούς και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Να παλέψουν για να καταβληθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα, για να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, για μισθούς αντίστοιχους της κλαδικής σύμβασης ανεξάρτητα από το με ποια σχέση εργασίας απασχολούνται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ