Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Ανάγκη κλιμάκωσης μέσα και έξω από τα Ναυπηγεία

Η καθολική συμμετοχή και στη χτεσινή απεργία καταδεικνύει τις αγωνιστικές διαθέσεις. Ανακοίνωση - παρέμβαση από την παράταξη της ΕΕΝΣ

Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ενημερώνουν τους εργαζόμενους κατά την προχτεσινή συγκέντρωση στα Ναυπηγεία
Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ενημερώνουν τους εργαζόμενους κατά την προχτεσινή συγκέντρωση στα Ναυπηγεία
Με την καθολική τους συμμετοχή στη χτεσινή 24ωρη απεργία, οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά έδειξαν ότι είναι πανέτοιμοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους για να ανακόψουν τη φόρα της γερμανικής εταιρίας «Thyssen Kroup», η οποία «ξεσαλωμένη» από την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, σήμερα έχει φτάσει στο σημείο να είναι έτοιμη να τινάξει στον αέρα θέσεις εργασίας και το μεγαλύτερο ναυπηγείο της χώρας.

Ωστόσο, κόντρα στην αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων, η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ της διοίκησης του σωματείου «ΤΡΙΑΙΝΑ» εξακολουθεί με την τακτική της να προσφέρει χέρι βοήθειας σε αυτή την επικίνδυνη πολιτική. Χτες, μέρα απεργίας και δεν έγινε ούτε συγκέντρωση. Το μόνο που έγινε ήταν μία ...ενημερωτική συνάντηση του σωματείου με την υφυπουργό Απασχόλησης Σ. Καλαντζάκου.

Η «Εργοστασιακή Επιτροπή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά» (ΕΕΝΣ), συσπειρωμένη στο ΠΑΜΕ, παρεμβαίνοντας με ανακοίνωσή της, τονίζει προς τους εργαζόμενους ότι ο αγώνας «πρέπει να πάρει άλλα χαρακτηριστικά, επιθετικά», με κλιμάκωση, συγκεντρώσεις, ενημερώσεις σε καθημερινή βάση, συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας.

Η ΕΕΝΣ εκτιμά ότι «ήρθε η ώρα εμείς να πουλήσουμε τους Γερμανούς ιδιοκτήτες. Γι' αυτό ο αγώνας μας πρέπει να πάρει πολιτικά χαρακτηριστικά». «Αν μείνουν και άλλο, θα μείνουμε χωρίς δουλιά και η χώρα χωρίς το μεγαλύτερο ναυπηγείο της». «Η ακύρωση της συμφωνίας εξαγοράς (έγινε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στηρίχτηκε από τη ΝΔ) είναι αναγκαία». «Η πάλη για επαναφορά του ναυπηγείου κάτω από κρατικό έλεγχο είναι μονόδρομος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ