Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Καμιά ανοχή στο «διάλογο» της απάτης

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τα ταξικά συνδικάτα για τα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης

Το επόμενο διάστημα, τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ θα κλιμακώσουν την πάλη τους ενάντια στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα
Το επόμενο διάστημα, τα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ θα κλιμακώσουν την πάλη τους ενάντια στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα
Το ξεκάθαρο μήνυμα ότι στα αντιασφαλιστικά της σχέδια η κυβέρνηση θα βρει μπροστά της τους εργαζόμενους, με πρωτοπόρες τις ταξικές δυνάμεις, στέλνουν Ομοσπονδίες και Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Μετά το προχτεσινό πρώτο κύμα αντιδράσεων, χτες, τρεις ακόμα ταξικές Ομοσπονδίες εξέδωσαν ανακοινώσεις καλώντας τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση.

Η Ομοσπονδία Τύπου και Χάρτου καταγγέλλει τον προσχηματικό «κοινωνικό διάλογο» με τον οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί να διαμορφώσει το κατάλληλο κλίμα για να περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα. «Ολοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από κλάδο και ηλικία, πρέπει να απορρίψουν συνολικά όλα τα γαλαζοπράσινα ιδεολογήματα και τη λογική της συναίνεσης και του συμβιβασμού, για τη δήθεν βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και να συσπειρωθούν στα ταξικά συνδικάτα και στο ΠΑΜΕ» σημειώνει ανάμεσα σε άλλα η Ομοσπονδία.

«Η εργατική τάξη δεν πρέπει να έχει καμιά αυταπάτη, τα μέτρα είναι προαποφασισμένα», τονίζει στη δική της ανακοίνωση και η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας Ιματισμού και Δέρματος, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση και οι καλοθελητές της «χρησιμοποιούν διάφορες μεθοδεύσεις για να διασπάσουν τους εργαζόμενους και να αποπροσανατολίσουν το κίνημα. Διαχωρίζουν τους ασφαλισμένους σε νέους και παλιούς». «Συσπειρώνουμε τις δυνάμεις μας με το ταξικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ. Με το πλαίσιο πάλης στη γραμμή της συσπείρωσης και αντεπίθεσης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, αφού επισημαίνει τις ευθύνες κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ, σημειώνει στην ανακοίνωσή της: «Καμιά αυταπάτη δεν έχουμε και για το ρόλο της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, που έβαλε πλάτη όλα αυτά τα χρόνια για να περάσουν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο θα κάνει και σήμερα».

«Είναι στο χέρι μας να τους σταματήσουμε και να επιβάλουμε λύσεις που προβάλλαμε όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα από κάθε μορφής κινητοποίηση», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, προσθέτοντας ανάμεσα σε άλλα: «Πίσω από το διαχωρισμό νέων και παλιών εργαζομένων, την "αύξηση" της σύνταξης με εργασία πάνω από τα 65 χρόνια, την εθνική σύνταξη, την εφαρμογή των νόμων του ΠΑΣΟΚ, την απαράδεκτη στάση της ΓΣΕΕ, την επίφαση του "κοινωνικού διαλόγου", κρύβεται η ουσία της πολιτικής τους, που είναι βαθιά αντεργατική και αντιλαϊκή».

Τέλος, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων καλεί την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα «να συσπειρωθούν γύρω από τις ταξικές δυνάμεις στη βάση των κοινών μας συμφερόντων. Καμιά αναμονή, καμιά αυταπάτη».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ