Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ
Πολύμορφες κινητοποιήσεις από βδομάδα

Την ανάγκη να αναπτυχθεί η δράση των ανέργων ναυτεργατών όλων των ειδικοτήτων για να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στο μπάρκο με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, επισημαίνει με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών. Με βάση αυτήν την ανάγκη, που δημιουργεί η αντιλαϊκή φιλοεφοπλιστική πολιτική που υπηρετούν κυβέρνηση της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η Επιτροπή από την ερχόμενη βδομάδα ξεκινά πολύμορφες κινητοποιήσεις, το πρόγραμμα των οποίων θα καθορίζεται κάθε φορά από τους ίδιους τους ανέργους με συσκέψεις που θα γίνονται κάθε Τετάρτη στις 10.30 το πρωί στην αίθουσα συνελεύσεων της Ενωσης Μηχανικών.

Το γεγονός ότι οι συσκέψεις θα γίνονται στην ΠΕΜΕΝ σηματοδοτεί και τη συσπείρωση των ανέργων με τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία των Μηχανικών και των Θερμαστολαδάδων, τα οποία και συνέβαλαν στη συγκρότηση της Επιτροπής.

Στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή απευθύνεται στους άνεργους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων, τονίζοντας ότι λίγες μέρες μετά τις εκλογές η κυβέρνηση της ΝΔ είναι μεν πανέτοιμη να εξαπολύσει νέα ολομέτωπη επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, όμως «βγήκε λαβωμένη από τις κάλπες». «Το εκλογικό αποτέλεσμα, συνεχίζει η ανακοίνωση, μεγάλωσε τον πονοκέφαλο της άρχουσας τάξης, που είδε με ανησυχία να ενισχύεται ο πόλος των ταξικών δυνάμεων». Επομένως, όπως τονίζεται, «με μεγαλύτερη ένταση και ορμή, πατώντας και στο εκλογικό αποτέλεσμα, υπάρχει ανάγκη ανάπτυξης της δράσης μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ