Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9889

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΣΤ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Χρέος η διδασκαλία της ιστορικής αλήθειας
  • Η απόσυρση του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού δε σημαίνει και σταμάτημα των προσπαθειών εκείνων, που στοχεύουν στην αναπροσαρμογή του περιεχομένου των βιβλίων προς αντιεπιστημονική, αντιπαιδαγωγική, φιλοϊμπεριαλιστική κατεύθυνση.
  • Η διδασκαλία της ιστορικής αλήθειας παραμένει χρέος των κομμουνιστών και των άλλων εκπαιδευτικών, που σέβονται την επιστήμη και νοιάζονται για το τι γνώση αποκτούν οι νέες γενιές.

ΣΕΛ.  3

ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ για τα ασφαλιστικά δικαιώματα
  • Τα νέα αντεργατικά μέτρα είναι κατεύθυνση της ΕΕ, που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ, εφαρμόζοντας και το νόμο 3029/2002 του ΠΑΣΟΚ
  • Καμία θυσία για την πλουτοκρατία, λαϊκή συμμαχία και ανυπακοή για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής

Οι εργαζόμενοι, ανεξαρτήτως κλάδου και ηλικίας, πρέπει να απορρίψουν συνολικά τα ιδεολογήματα των κομμάτων του «ευρωμονόδρομου» και της πλουτοκρατίας, την ταξική συναίνεση και τον προσχηματικό «κοινωνικό διάλογο» και χωρίς καμιά καθυστέρηση να οργανώσουν ενιαίο αγώνα στη γραμμή της αντεπίθεσης, διεκδικώντας:

  • Την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών ασφαλιστικών νόμων, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, από το 1992 έως σήμερα.
  • Σύνταξη στις γυναίκες στα 55, στα 60 για τους άνδρες, μια 5ετία λιγότερη για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά.
  • Σύνταξη ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια ασφάλισης, κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος με 4.050 μέρες εργασίας.
  • Σύνταξη στο 80% του μισθού, 1.120 ευρώ η κατώτερη για τους εργάτες και τους αυτοαπασχολούμενους, διπλασιασμό των αγροτικών συντάξεων.
  • Επιστροφή των κλεμμένων και χρωστούμενων, κατάργηση του τζόγου.

ΣΕΛ.  8   -   9

Eurokinissi

ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ
«Ανοίγουν» λεωφόρους για μπίζνες στα καμένα

Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών της Πελοποννήσου συζητήθηκε χτες σε διυπουργική σύσκεψη. Από τις ανακοινώσεις που ακολούθησαν, προκύπτει ότι ο προσανατολισμός είναι η ανάπτυξη με επίκεντρο τους δύο υπό κατασκευήν μεγάλους οδικούς άξονες (Κόρινθος - Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα και Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα - Σπάρτη) προς όφελος μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Την ίδια στιγμή, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Ηλείας ετοιμάζονται για ...ταξίδι στη Νότια Κορέα, προκειμένου να κάνουν μπίζνες στα καμένα με μεγάλο πολυεθνικό όμιλο.


ΣΕΛ.  17


ΠΡΩΗΝ «ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ»
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Με καθολική συμμετοχή συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια του ομίλου «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» - πρώην «Κλωστήρια Ναούσης».


ΣΕΛ.  11

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ