Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 25 Σεπτέμβρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9888

ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Σχέδια ξεκληρίσματος έχει η κυβέρνηση

Το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της κυβέρνησης για τις πυρόπληκτες περιοχές όχι μόνο δεν προστατεύει την υπάρχουσα αγροτική παραγωγή, αλλά προωθεί την πλήρη αναδιάρθρωσή της, που σημαίνει ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και ριζική αλλαγή στο περιβάλλον, εφόσον οι καλλιέργειες θα αντικατασταθούν από την κερδοσκοπική δράση μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.


ΣΕΛ.  7

Ετοιμη η νέα ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ στα όρια ηλικίας και στις συντάξεις

Καμιά επανάπαυση, καμιά συμμετοχή στους διαλόγους καταστρατήγησης δικαιωμάτων, οργάνωση δράσης για αποτροπή των αντεργατικών σχεδίων και διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης

Αιχμή του δόρατος της αντιλαϊκής επέλασης αναδεικνύει το Ασφαλιστικό η κυβέρνηση, με «σταδιακή» ανατροπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και την εφαρμογή του νόμου Ρέππα του ΠΑΣΟΚ. Οι προτεραιότητες που προσδιόρισε ο Γ. Αλογοσκούφης είναι: «Ενοποίηση Ταμείων, εξορθολογισμός των αναπηρικών συντάξεων, επανακαθορισμός των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων και παραμονή στην εργασία για όσους το επιθυμούν και πέραν των ορίων συνταξιοδότησης».

Στην αντιασφαλιστική επίθεση βγήκε χτες και ο επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το Ασφαλιστικό Ν. Αναλυτής, έχοντας έτοιμο το πόρισμα για τον προσχηματικό διάλογο. Στο στόχαστρο είναι τα δικαιώματα στην «πρόωρη» συνταξιοδότηση, τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, οι αναπηρικές συντάξεις, η κατάργηση της 35ετίας, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών. Είπε, επίσης, ότι οι νέοι μέχρι 37 ετών θα σηκώσουν το βάρος των ανατροπών. Μίλησε για την ανάγκη αντιστοιχίας «εισφοράς - παροχής», δηλαδή το ύψος των συντάξεων θα εξαρτάται από το σύνολο των εισφορών του ασφαλισμένου, που σημαίνει παραπέρα μείωση των συντάξεων, υπονόμευση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα του συστήματος που θα αποκτήσει κεφαλαιοποιητικά χαρακτηριστικά, με θύματα αυτούς που βρίσκονται στη μέση και κατώτερη μισθολογική κλίμακα.


ΣΕΛ.  3

«ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»
Ενα χαρμάνι βωξίτης και ιδρώτας

Ο «Ρ» βρέθηκε χτες στην πύλη της ΠΕΣΙΝΕ. Εκεί όπου 30 εργάτες σε μια από τις εργολαβικές εταιρείες δίνουν επί μια βδομάδα μάχη για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους. Η συζήτηση αποκαλύπτει τις απαράδεκτες συνθήκες στις εργολαβίες, που τείνουν να γίνουν καθεστώς στην ΠΕΣΙΝΕ. Εξαντλητική δουλιά και εντατικοποίηση είναι ό,τι θρέφει τα υπερκέρδη του ομίλου που κατέχει η εταιρεία «Αλουμίνιον της Ελλάδας», χωρίς το μόνιμο προσωπικό να μένει αλώβητο από τις εξελίξεις.


ΣΕΛ.  15


ΚΟΥΒΑ
Να αρθεί ο αποκλεισμός από τις ΗΠΑ

Η ανάγκη άρσης του αποκλεισμού που επιβάλλουν οι ΗΠΑ στην Κούβα ήταν στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε χτες ο Κουβανός πρέσβης στην Αθήνα.


ΣΕΛ.  17
Νεκρός εργάτης στο βωμό του κέρδους

Στο θάνατο νεαρού εργάτη σε οικοδομή στη Νέα Σμύρνη οδήγησαν, χτες το πρωί, η εργοδοτική ασυδοσία και η εγκληματική έλλειψη μέτρων ασφαλείας στους τόπους δουλιάς.


ΣΕΛ.  13
ΚΚΕ
Παρέμβαση για το μολυσμένο νερό

Με το δήμαρχο Αυλίδας συναντήθηκε ο βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, για το μεγάλο πρόβλημα της ρύπανσης και μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής.


ΣΕΛ.  6
Δημοτικοί αστυνομικοί χτύπησαν μετανάστη

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε μετανάστης από υπαλλήλους της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθήνας. Παρέμβαση από βουλευτή του ΚΚΕ και, επίσης, στο Δημοτικό Συμβούλιο από τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα».


ΣΕΛ.  12

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ