Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΡΑΓΜΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Λύνει και δένει ο εργολάβος

Αντιμέτωποι με συνδικαλιστικές διώξεις, απολύσεις, απειλές για απολύσεις και καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων βρίσκονται οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στον εργολάβο που ανέλαβε την κατασκευή του Φράγματος στην Τριανταφυλλιά Φλώρινας. Ο ιδιοκτήτης της «Τεχνικής Εμπορικής ΑΕ» Κ. Κουρτίδης απέλυσε τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της προσωρινής διοίκησης του νεοσύστατου εργασιακού σωματείου καθώς και ένα απλό μέλος του Σωματείου, προσπαθώντας να τσακίσει την προσπάθεια συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργατών και διεκδίκησης των δικαιωμάτων τους. Την επόμενη μέρα προχώρησε σε δύο προσλήψεις, αποδεικνύοντας τους στόχους του.

Οι απολύσεις είναι παράνομες και καταχρηστικές και εκκρεμεί η συζήτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχουν οριστεί μετά από αίτηση των απολυμένων. Μετά από την άμεση αντίδραση των απολυμένων συνδικαλιστών και παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας, ο εργοδότης ανακάλεσε τις απολύσεις και ανακοίνωσε ότι τους μεταθέτει σε άλλη εργολαβία που εκτελεί στην Κρήτη!!! Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν τη μετάθεση και συνεχίζουν καθημερινά να παρουσιάζονται στη δουλιά τους στο φράγμα της Τριανταφυλλιάς.

Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία τους χειριστές βαρέων μηχανημάτων, οδηγοί και οικοδόμοι, τους κλέβει υπερωρίες, τους πληρώνει με χαμηλά μεροκάματα και απαιτεί εξαντλητικά ωράρια εργασίας 10, 12 και 14 ωρών. Μάλιστα, απειλεί ότι θα απολύει και θα προσλαμβάνει όποτε και όποιον θέλει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ