Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΕΔΥΕ
Για μαζικό και μαχητικό κίνημα ειρήνης

Σύσκεψη στην Αθήνα ενόψει του Συνεδρίου, που θα γίνει στις 21-22 Απρίλη

Σύσκεψη των Επιτροπών Ειρήνης πραγματοποιήθηκε προχτές βράδυ στην Αθήνα, με αντικείμενο την προετοιμασία των Επιτροπών για το 15ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το διήμερο 21-22 Απρίλη 2007. Στη Σύσκεψη πήραν μέρος 40 Επιτροπές Ειρήνης, από τις συνοικίες της Αθήνας, του Πειραιά και του υπολοίπου Αττικής, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ.

Τις εργασίες της Σύσκεψης χαιρέτισε εκ μέρους της Γραμματείας της ΕΕΔΥΕ ο πρόεδρός της, Ε. Μαχαίρας, ο οποίος τόνισε τη σημασία του 15ουΣυνεδρίου της ΕΕΔΥΕ και την ανάγκη να δυναμώσει το κίνημα ειρήνης στη χώρα μας, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει μαζί με τα κινήματα ειρήνης των άλλων χωρών την αυξανόμενη επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού.

Η Βέρα Νικολαΐδου, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, περιέγραψε τις διεθνείς εξελίξεις και το πολιτικό κλίμα μέσα στο οποίο πραγματοποιείται το 15ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ με βασικό χαρακτηριστικό την ένταση της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού και την ποικιλόμορφη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς τυχοδιωκτισμούς μέσω των αποφάσεων των κυβερνήσεων. Τόνισε, επίσης, ότι με αφορμή το 15ο Συνέδριο θα πρέπει να δυναμώσουν οι Επιτροπές Ειρήνης σε όλη την Ελλάδα και να ξεδιπλώσουν νέους μαζικούς αγώνες και πρωτοβουλίες υπεράσπισης της ειρήνης ενάντια στους ιμπεριαλιστές, στο NATO και σε όλους όσοι απεργάζονται δεινά για τους λαούς και την ανθρωπότητα.

Στη συνέχεια, όσοι εκπρόσωποι των Επιτροπών Ειρήνης πήραν το λόγο τόνισαν την ανάγκη να αποτελέσει το 15ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ εφαλτήριο για ένα μαζικό, μαχητικό, αγωνιστικό κίνημα ειρήνης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

  • Γενική συνέλευση συγκαλεί η Επιτροπή Ειρήνης Ηλιούπολης, τη Δευτέρα 12 Φλεβάρη στις 6.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Ειδικού Σχολείου (απέναντι από το αναψυκτήριο «Δ. Κιντής»).

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ