Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ενα ατύχημα με πολλές παραμέτρους

Δεν πρόλαβε να φύγει καλά - καλά από το Θριάσιο Νοσοκομείο στην Ελευσίνα η συμβασιούχος νοσηλεύτρια της Παθολογικής Κλινικής Αννα Κυριαζίδου μετά από δύο σχεδόν συνεχόμενες βάρδιες την Κυριακή 28 Γενάρη το πρωί και επέστρεψε σοβαρά τραυματισμένη από τροχαίο. Χτύπησε με το αυτοκίνητό της επιστρέφοντας σπίτι μετά τη λήξη της βάρδιας την Κυριακή στις 7 το πρωί, με αποτέλεσμα να καταλήξει διασωληνωμένη στην εντατική με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και σοβαρά κατάγματα στη σπονδυλική της στήλη.

Η περίπτωσή της θα μπορούσε να είναι απλά ένα ακόμα τροχαίο ατύχημα, αν και μόνο το γεγονός ότι έγινε αμέσως μετά τη δουλιά το κατατάσσει στα εργατικά ατυχήματα, βάσει της νομοθεσίας. Αξίζει όμως να λάβει κανείς υπόψη του και τα εξής σχετικά στοιχεία: η εργαζόμενη μόλις είχε τελειώσει τη δεύτερη σχεδόν απανωτή βάρδια της μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, καθώς πρώτα είχε ολοκληρώσει και την πρωινή βάρδια του Σαββάτου, η οποία έληξε στις 3 το μεσημέρι. Κατά συνέπεια είχε λιγότερο από οκτώ ώρες για να ξεκουραστεί, καθώς στις 11 το βράδυ ξεκίνησε και τη βραδινή βάρδια.

Η σωματική και ψυχική κούραση της εργαζόμενης ήταν ένας από τους παράγοντες που συντέλεσαν στο ατύχημα. Και το καταγράφουμε, γιατί και η συγκεκριμένη περίπτωση έρχεται να καταδείξει την επιβάρυνση που υφίσταται ο ανθρώπινος οργανισμός από την εντατικοποίηση της δουλιάς, λόγω έλλειψης προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία, αλλά και την ιδιαίτερη καταπόνηση που δοκιμάζουν οι γυναίκες εργαζόμενες που δουλεύουν κάτω από τέτοιες άθλιες συνθήκες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ