Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Πάντα στο πλαίσιο της διευθέτησης»

Τη διαδικτυακή πύλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης (http://health.europa.eu) για τη Δημόσια Υγεία και στην Ελληνική Γλώσσα εγκαινίασε χτες ο επίτροπος Μάρκος Κυπριανού, παρουσία του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Η πύλη μεταξύ των άλλων παρέχει και πληροφορίες στους εργαζόμενους στην Υγεία σχετικά με την πιο πρόσφατη ευρωπαϊκή νομοθεσία. Ετσι όταν ο «Ρ» έθεσε το ερώτημα τι νέα έρχονται απ' την Ευρωπαϊκή Ενωση όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών, μετά και την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για εξάμηνη αναβολή του Προεδρικού Διατάγματος 76/2005, ο μεν Δημήτρης Αβραμόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση έχει έναν αέρα, ενώ ο Μάρκος Κυπριανού παρέπεμψε στο Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης.

Καλά πληροφορημένες πηγές έλεγαν στο «Ρ» πως το Συμβούλιο Υπουργών Απασχόλησης επεξεργάζεται μια λύση στο πλαίσιο της γενικότερης διευθέτησης του χρόνου εργασίας. Κι όταν ο «Ρ» ρώτησε αν και οι εφημερίες θα ενταχθούν σε αυτό το σχέδιο, η απάντηση που πήρε ήταν κατηγορηματική: «Πάντα στο πλαίσιο της διευθέτησης».

Τα μαντάτα, λοιπόν, δεν είναι καλά. Ερχεται ακόμα μεγαλύτερη ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ