Παρασκευή 9 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Στους δρόμους σήμερα για το δίκιο τους

Συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και άλλες πόλεις

Από προηγούμενη πικετοφορία των συνταξιούχων στην Αθήνα
Από προηγούμενη πικετοφορία των συνταξιούχων στην Αθήνα
Σήμερα, Παρασκευή, βγαίνουν στους δρόμους οι συνταξιούχοι με απόφαση των συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών τους ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΝΑΤ, ΤΕΒΕ, ΟΤΑ, ΤΣΑ και ΤΑΕ. Οι συνταξιούχοι κλιμακώνουν τον αγώνα τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και διεκδικούν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.

Συγκεκριμένα, συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στην Αθήνα, στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης. Στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο, στη Λάρισα στις 10.30 π.μ. στην αίθουσα Επαγγελματικού Επιμελητηρίου. Συγκεντρώσεις έχουν επίσης προγραμματιστεί σε Σέρρες, Γιάννενα και Πάτρα.

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Ομοσπονδίες καλούν όλους τους συνταξιούχους να δώσουν μαζικό, αγωνιστικό «παρών» στις σημερινές κινητοποιήσεις, οι οποίες αποτελούν μια από τις πολλές που θα πραγματοποιήσουν οι συνταξιούχοι, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ.

Οι συνταξιούχοι, μεταξύ άλλων, διεκδικούν: 1.050 ευρώ κατώτερη σύνταξη. Επίδομα θέρμανσης 500 ευρώ. Αύξηση του αφορολόγητου στις 15.000 ευρώ. Πάγωμα των τιμών σε όλα τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό. Δημόσια καθολική υποχρεωτική και Κοινωνική Ασφάλιση για όλους τους εργαζόμενους. Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που ψηφίστηκαν μέχρι σήμερα από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ