Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Η προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων δε θα περάσει

Ψήφισμα του 21ου Συνεδρίου της Ομοσπονδίας για τις χαφιεδοκάμερες και την αστυνομοκρατία

Την εκτεταμένη επιχείρηση τρομοκρατίας των εργαζομένων, το κλίμα αστυνομοκρατίας και την προσπάθεια μαζικών εκφοβισμών της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας, που προωθεί η κυβέρνηση, καταγγέλλουν με ψήφισμά τους οι αντιπρόσωποι στο 21ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή στη Νίκαια.

«Γι' αυτήν την επιχείρηση αξιοποιείται η επίθεση στην αμερικάνικη πρεσβεία, η προειλημμένη απόφαση να εγκατασταθούν χαφιεδοκάμερες, η εγκύκλιος της ΕΛ.ΑΣ. για τον περιορισμό των διαδηλώσεων», σημειώνει το ψήφισμα του Συνεδρίου, και συνεχίζει: «Αυτά τα μέτρα βρίσκονται σε αντιστοιχία με την αντιλαϊκή πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, της προηγούμενης, που κινήθηκε στην ίδια κατεύθυνση, καθώς και τους απολογητές του συστήματος. Διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας και στην αντιλαϊκή πολιτική και στα αυταρχικά μέτρα που τη συνοδεύουν.

Η επιχείρηση αυτή, που στήνεται μπροστά στα μάτια μας, έχει στόχο να αποδεχτεί ο λαός την αστυνομοκρατία, τις χαφιεδοκάμερες, για την προστασία τάχα από την εγκληματικότητα, να αποδεχτεί τον περιορισμό και τα χτυπήματα των διαδηλώσεων που δήθεν εμποδίζουν την ελεύθερη κυκλοφορία της εμπορικής κίνησης των καταστημάτων».

«Ο λαός της Αθήνας -τονίζεται -, αλλά και της χώρας μας, δεν υποφέρει από τις διαδηλώσεις, αλλά από την κυβερνητική πολιτική. Τους εργαζόμενους, τους μαθητές και σπουδαστές, τους επαγγελματίες, τους βγάζει στο δρόμο η πολιτική που στερεί σ' αυτούς τη μόρφωση, η πολιτική που οδηγεί στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος από τη λιτότητα, την ακρίβεια και την ανεργία. Τώρα επιδιώκουν να στερήσουν στο λαό και στην εργατική τάξη το δικαίωμα να παλεύουν για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους, θέλουν να κρατούν την εργατική τάξη αλυσοδεμένη για να μην αντιδρά όταν ληστεύουν το εισόδημά της, όταν χτυπιέται το δικαίωμά της στη δουλιά, στη δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία. Φοβούνται τους αγώνες και την οργή των εργαζομένων».

«Το 21ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Οικοδόμων καλεί τους συνέδρους οικοδόμους να απορρίψουμε με αποφασιστικότητα τα σχέδια της κυβέρνησης, για να μη νομιμοποιηθούν στη λαϊκή συνείδηση τα συστήματα των χαφιεδοκαμερών που εγκατέστησαν και λειτουργούν. Να καταργήσουμε στην πράξη την εγκύκλιο που απαγορεύει τις διαδηλώσεις με σκοπό το χτύπημα του λαϊκού κινήματος», καταλήγει το ψήφισμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι κάμερες να ξηλωθούν εδώ και τώρα(2009-03-20 00:00:00.0)
Διαρκές χτύπημα των λαϊκών δικαιωμάτων(2008-03-02 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2007-11-02 00:00:00.0)
Νέα απόπειρα χαφιεδισμού(2007-01-30 00:00:00.0)
«Να τους φοβίσουμε εμείς»!(2007-01-25 00:00:00.0)
Θύελλα αντιδράσεων από τη δημοσιοποίηση του νέου τρομονόμου(2001-03-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ