Πέμπτη 25 Γενάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
«Να τους φοβίσουμε εμείς»!

Τη συντονισμένη επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων και του λαού γενικότερα, από την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της, καταγγέλλουν με κοινή ανακοίνωσή τους δυο κλαδικά και εννέα επιχειρησιακά σωματεία στο χώρο του επισιτισμού - τουρισμού. Πρόκειται για το Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας και τα επιχειρησιακά σωματεία στο «Καζίνο - Ξενοδοχείο - Τελεφερίκ Πάρνηθας» και στα ξενοδοχεία: «Ιντερκοντινένταλ», «Μετροπόλιταν», «Κάραβελ», «Γκραντ Ριζόρτ Λαγονήσι», «Χόλιντεϊ Ιν», «Τιτάνια», «Νοβοτέλ» και «Στάνλεϋ».

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η κυβέρνηση «με πρόσχημα την "εγκληματικότητα", την "ελεύθερη κυκλοφορία των οχημάτων" και την "εμπορική κίνηση των καταστημάτων", μας καλεί να αποδεχτούμε την αστυνομοκρατία, τον περιορισμό των διαδηλώσεων και τις χαφιεδοκάμερες. Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι ο λαός δεν υποφέρει από την αγωνιστική διεκδίκηση δικαιωμάτων και αιτημάτων, αλλά από την εργοδοτική και κυβερνητική πολιτική που ακολουθείται εδώ και χρόνια από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».

Τονίζουν ότι η σκληρή πραγματικότητα που βιώνει ο εργαζόμενος λαός με την καταλήστευση του εισοδήματός του, το χτύπημα του δικαιώματος για μόνιμη και σταθερή δουλιά, η εμπορευματοποιημένη Υγεία και Παιδεία, έχει αιτία αυτούς που θέλουν να επιβάλουν τον εκφοβισμό και την υποταγή.

«Να τους φοβίσουμε εμείς», υπογραμμίζουν τα σωματεία και καλούν: «Να απορρίψουμε στην πράξη, με τον αποφασιστικό αγώνα μας, τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία τους. Να καταστήσουμε ανενεργό την "εγκύκλιο" της Ελληνικής Αστυνομίας για τον περιορισμό του δικαιώματος στη διαδήλωση. Να απαιτήσουμε να ξηλωθούν οι χαφιεδοκάμερες. Να μην επιτρέψουμε την είσοδο "ασφαλιτών" στις διαδηλώσεις μας».

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας

Την εκτεταμένη επιχείρηση τρομοκρατίας των εργαζομένων, το κλίμα αστυνομοκρατίας και την προσπάθεια μαζικού εκφοβισμού της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας, που προωθεί η κυβέρνηση, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας.

Καλεί τους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια σε πολιτικές που τους κρατούν αλυσοδεμένους για να μην αντιδρούν όταν ληστεύεται το εισόδημά τους, όταν χτυπιέται το δικαίωμά τους στη δουλιά, όταν χτυπιέται το δικαίωμά τους στη δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία. «Καλούμε τους εργαζόμενους να εκδηλώσουν αποφασιστικά την ανυπακοή τους στην αντιλαϊκή πολιτική και στα αντιδημοκρατικά αυταρχικά μέτρα που τη συνοδεύουν», τονίζει.

Και καταλήγουν: «Η αντιλαϊκή πολιτική και τα αυταρχικά μέτρα που τη συνοδεύουν σταματούν με τη συσπείρωση όλων των εργαζομένων στα ταξικά συνδικάτα, την οργανωμένη πάλη και τη διεκδίκηση αιτημάτων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος και αυτόν θα ακολουθήσουμε».

Οι εργαζόμενοι στη «ΣΟΦΤΕΞ»

Την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και του λαού συνολικά, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Χαρτοποιίας «ΣΟΦΤΕΞ». Το σωματείο υπογραμμίζει ότι απέναντι σ' αυτήν την πολιτική: «Η εργατική τάξη, τα συνδικάτα, ένα δρόμο έχουν. Το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του. Το συντονισμό δράσης με τη νεολαία και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για την απόκρουση της αντιλαϊκής πολιτικής. Οι χαφιεδοκάμερες και η αστυνομοκρατία δεν έχουν θέση στις εργατικές - λαϊκές διαδηλώσεις. Απαιτούμε το ξήλωμα των καμερών, καθώς και το σταμάτημα κάθε σκέψης για τον περιορισμό των διαδηλώσεων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ