Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 24 Γενάρη 2007 - αριθ. φύλλου: 9687

«ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Ξεκινούν σήμερα οι κινητοποιήσεις των αγροτών

Με δυναμικά συλλαλητήρια στην Καρδίτσα, την Αχαΐα, τη Λέσβο και τη Φωκίδα ξεκινούν, σήμερα, οι νέες κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών, κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων, που εξάγγειλε η «Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση». Τις επόμενες μέρες συλλαλητήρια στους Νομούς Λάρισας, Φθιώτιδας, Τρικάλων και Θεσσαλονίκης.


ΣΕΛ.  11

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ για την Παιδεία σήμερα

Αμείωτο το αγωνιστικό κλίμα, κόντρα στην αντιεκπαιδευτική πολιτική και τη συκοφάντηση των κινητοποιήσεων

Κατέλαβαν συμβολικά χτες ένα βαγόνι του ΗΣΑΠ στο σταθμό «Αττική» και το στόλισαν με τα συνθήματά τους, καλώντας τον κόσμο να παλέψει μαζί τους για την Παιδεία των αναγκών του
Κατέλαβαν συμβολικά χτες ένα βαγόνι του ΗΣΑΠ στο σταθμό «Αττική» και το στόλισαν με τα συνθήματά τους, καλώντας τον κόσμο να παλέψει μαζί τους για την Παιδεία των αναγκών του
Συνεχίζονται σήμερα οι κινητοποιήσεις φοιτητών και σπουδαστών σε δεκάδες πόλεις, απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και το νόμο πλαίσιο για την ανώτατη εκπαίδευση. Μαζί τους και οι εκπαιδευτικοί.

Σαράντα από τους 44 συλλόγους της Αθήνας έχουν πάρει αγωνιστικές αποφάσεις, ενώ εκατοντάδες σύλλογοι σε όλη τη χώρα προχωρούν σε πολύμορφες κινητοποιήσεις. Με απεργίες και στάσεις εργασίας κινητοποιούνται οι εκπαιδευτικοί. Το αγωνιστικό κλίμα συνεχίζει αμείωτο, γεγονός που εκφράζεται από τη μαζική συμμετοχή στη δράση φοιτητών και σπουδαστών, αλλά και από εκπαιδευτικούς, κόντρα στις προσπάθειες της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει και να κατασυκοφαντήσει τις κινητοποιήσεις. Ταυτόχρονα απευθύνουν πλατύ κάλεσμα σε όλο το λαό να κάνει δική του υπόθεση αυτόν τον αγώνα και τη μαζικοποίησή του και να προτάξει την απαίτησή του για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία, που να υπηρετεί τις δικές του ανάγκες κι όχι του κεφαλαίου.


ΣΕΛ.  8   -   10

Associated Press

ΛΙΒΑΝΟΣ
Παρέλυσε η χώρα από τη γενική απεργία

Παρέλυσε ο Λίβανος από τα πλήθη των απεργών, τα πύρινα οδοφράγματα και τις συγκεντρώσεις, καθώς μόνον οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι τραπεζίτες ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του Λιβανέζου πρωθυπουργού, Φουάντ Σινιόρα, να αγνοήσουν τη μεγάλη γενική απεργία που διοργάνωσαν -και χτες- κόμματα και συνδικαλιστικές οργανώσεις της αντιπολίτευσης.


ΣΕΛ.  17

Για τη «θεραπεία» των αγώνων...

«Αντι-κοινωνικές Εκδηλώσεις των Μαθητών στο Σχολείο και Καταλήψεις. Αίτια και θεραπευτικές προτάσεις, σύμφωνα με τη διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών»!!!

Αυτός είναι ο ιδιαίτερα... εμπνευσμένος τρόπος με τον οποίο η Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας - Ελληνικού - Βούλας - Βουλιαγμένης και Βάρης επέλεξε για να... τιμήσει τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών!

Η «θεραπεία» των μαθητών που αγωνίζονται είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει η Μητρόπολη στις 30 Γενάρη. Φαίνεται ότι στο έργο της καταστολής (ή «θεραπείας») και συκοφάντησης της πάλης που αναπτύσσεται για Παιδεία των λαϊκών αναγκών, η Εκκλησία συμμετέχει με τους... Τρεις Ιεράρχες. Ετσι κι αλλιώς είναι σταθερά συντεταγμένη με το σύστημα. Και το σύστημα χρειάζεται και τους Ιεράρχες κόντρα στους μαθητές.

Σημειώνεται, ότι «μετά το τέλος της εκδηλώσεως, θα ακολουθήσει δεξίωση»...



ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ CIA
Καταδικαστική η έκθεση για τις κυβερνήσεις

Γεγονός είναι οι παράνομες πτήσεις της CIA και οι διευκολύνσεις των κυβερνήσεων των κρατών - μελών στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, τονίζει η έκθεση της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου.


ΣΕΛ.  6
ΤΟΥΡΚΙΑ
Δάκρυα, αληθινά και κροκοδείλια

Χιλιάδες απλοί άνθρωποι, αλλά και τα κροκοδείλια δάκρυα της επίσημης Τουρκίας, συνόδευσαν τον δολοφονημένο δημοσιογράφο Χραντ Ντινκ στην τελευταία κατοικία του.


ΣΕΛ.  18

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ