Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί συντάξεων...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΚΑΛΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ, αλλά πρέπει να το ορίσουμε λίγο. Για τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου μιλάμε, που απαίτησε χτες «αξιοπρεπή σύνταξη» για τους συνταξιούχους όλης της χώρας. Γιατί αυτή η έκφραση χωράει ...οτιδήποτε.

Για παράδειγμα, όταν ήταν ο ίδιος υπουργός Εξωτερικών η κυβέρνησή του παρείχε αξιοπρεπείς συντάξεις; Αν θεωρεί πως «ναι», του υπενθυμίζουμε πως οι συνταξιούχοι τότε είχαν διαφορετική γνώμη και η τότε κυβέρνηση χρησιμοποιούσε εναντίον τους τα ΜΑΤ.

Βέβαια, τώρα το ΠΑΣΟΚ είναι αντιπολίτευση, οπότε έχει διαφορετικούς στόχους και ένας από αυτούς είναι να «ψαρέψει σε θολά νερά» τις ψήφους των συνταξιούχων. Κι αυτό γίνεται με τη χρήση διφορούμενων εκφράσεων και την προσπάθεια εκμετάλλευσης της απόγνωσής τους.

Οσο για το πώς γίνεται αυτό, τους έδωσε θαυμάσια δείγματα η Νέα Δημοκρατία με τη δική της αντιπολιτευτική θητεία.

ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ η Ελλάδα στην κύρωση ευρωπαϊκών οδηγιών, σύμφωνα με όσα εκτιμά η Κομισιόν. Μάλλον άδικη κριτική για το ελληνικό πολιτικό σκηνικό, όπου η συντριπτική πλειοψηφία διαγκωνίζεται για να αποδείξει την ...ευρωπαϊκότητά της.

Ας μην αγχώνονται εκεί στις Βρυξέλλες. Οι ελληνικές κυβερνήσεις αλλάζουν κατά καιρούς, όμως η συντριπτική πλειοψηφία των νομοσχεδίων που περνάνε είναι κυρώσεις ευρωπαϊκών οδηγιών. Και ουδόλως διαφωνούν μεταξύ τους κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση.

ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΑ αυτά που λέει σήμερα η κυβέρνηση για τη μη αναθεώρηση του άρθρου 24. Ξέρετε, αυτά τα περί «ψήφου κατά συνείδηση» και «ελευθερίας των εκλεγμένων βουλευτών»...

Σας βεβαιώνουμε ότι την ώρα που γίνονταν οι σχετικές ψηφοφορίες δεν τα συμμερίζονταν καθόλου ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Απόστολος Σταύρου, ο οποίος είχε το ρόλο ...αφρισμένου επιλοχία.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ