Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το ΚΚΕ σε αντιΝΑΤΟικές εκδηλώσεις στην Ισπανία

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ μεταβαίνει στη Σεβίλλη, για να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το ΚΚ Ισπανίας και το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα ενάντια στην Ατυπη Σύνοδο των υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ που προγραμματίζεται για τις 8 και 9 Φλεβάρη στη Σεβίλλη.

Εκεί οι υπουργοί Αμυνας του ΝΑΤΟ αναμένεται να συζητήσουν την κλιμάκωση της ΝΑΤΟικής κατοχής στο Αφγανιστάν, το Κόσσοβο και την επέκτασή του μέσω της ευρω-μεσογειακής συνεργασίας. Η σύνοδος αυτή έρχεται σε μια περίοδο μεγαλύτερης συμμετοχής της χώρας μας στο στρατό κατοχής στο Αφγανιστάν και εντονότερης εμπλοκής της, καθώς και λίγες μέρες μετά τις δηλώσεις του ΓΓ του ΝΑΤΟ για την ανάγκη μιας «νέας ποιότητας» στις σχέσεις ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Στις αντιΝΑΤΟικές εκδηλώσεις, το ΚΚΕ θα εκπροσωπηθεί από τον Ηρακλή Τσαβδαρίδη, στέλεχος του Κόμματος και γραμματέα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης. Στις 3 Φλεβάρη θα μιλήσει σε διεθνές σεμινάριο του ΚΚ Ισπανίας με θέμα «Για την ειρήνη και την αλληλεγγύη των λαών - Οχι στο ΝΑΤΟ, έξω οι βάσεις», στο οποίο εκτός του ΚΚ Ισπανίας και της Ενωμένης Αριστεράς θα συμμετάσχουν επίσης εκπρόσωποι από τα Πορτογαλικό ΚΚ, ΚΚ Βοημίας Μοραβίας, Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Γαλλικό ΚΚ, Κομμουνιστική Επανίδρυση Ιταλίας, καθώς και ο ευρωβουλευτής Τομπίας Πφλίγκερ του ΚΟΔΗΣΟ Γερμανίας. Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα συμμετάσχει επίσης στην αντιιμπεριαλιστική αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση που προγραμματίζεται για την επόμενη μέρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ