Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Εκπαιδεύοντας μισθοφόρους

Του Γιάννη Ιωάννου από το «Εθνος»
Του Γιάννη Ιωάννου από το «Εθνος»
Το σίγουρο είναι το νέο προτεκτοράτο.

Το άλλο σίγουρο είναι πως τα ιμπεριαλιστικά κέντρα έχουν συμφωνήσει και επί της διαδικασίας.

Η απάτη, τώρα, για σένα που «εθνοκεντρίζεις», βρίσκεται στο ότι όλο αυτό που συμβαίνει στη γειτονιά σου μπορεί, λέει, να έχει και δημοκρατική νομιμοποίηση. Πώς; Μα, είναι απλό: Αν στο συντηρητικό ιμπεριαλισμό αντιπαρατεθεί ο δημοκρατικός!

Δεν πρόκειται για κωλοτούμπα. Στο μυαλό του Γ. Παπανδρέου και των ομοίων του, ήδη, η αντεπανάσταση δεν ήταν τίποτα άλλο παρά αποκατάσταση του κύρους του σοσιαλισμού. Και το πρόβλημα δε βρίσκεται στον ιμπεριαλισμό, αλλά στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, που είναι αυθύπαρκτη και ως τέτοια συκοφαντεί τη δημοκρατία!

Είναι μία ολόκληρη σχολή, η οποία δεν ξαναγράφει απλά την Ιστορία έτσι που να ταιριάζει στο νέο μοίρασμα των αγορών. Ιδεολογική προετοιμασία κάνει για τη νέα σφαγή.

Οταν σου γράφει ο δάσκαλος πως για τους εξοπλισμούς φταίει η Παιδεία κι όχι η συμμετοχή σου στο ιμπεριαλιστικό άρμα και σου προτείνει ως ιστορία αυτήν που έγραψαν οι ιμπεριαλιστές, να ψάχνεσαι, τουλάχιστον...

Ασχετο: Οσοι αναρωτιόντουσαν τι μύγα τσίμπησε τον Συνασπισμό και την «Αυγή» και υπερασπίζουν με νύχια και με δόντια το βιβλίο της ΣΤ Δημοτικού, γιατί καταγγέλλουν ως εθνικιστή όποιον αντιδρά, από χτες έχουν άλλη μια καθαρή απάντηση: Ρεπούση! Η κυρία που υπογράφει το βιβλίο δεν είναι απλά ένα στέλεχος του ΣΥΝ, είναι και η μία από τους 8 πανεπιστημιακούς που πήγαν χτες στη Γιαννάκου για να καταθέσουν τη στήριξή τους στις προωθούμενες ανατροπές. Εύγε! Να είστε σίγουροι πως δεν ξεχνάμε: «Οταν δεν το καταστρέφουν οι γονείς στο σπίτι που προσπαθούν να κάνουν τους δασκάλους (...) το βιβλίο δουλεύει (...) μερικοί υποστηρίζουν ότι πρέπει να αξιολογήσουν και οι γονείς. Τι δουλειά έχουν οι γονείς να αξιολογούν σχολικά βιβλία;» (η Μ. Ρεπούση, στην «Εποχή», για το βιβλίο που παινεύει ο Ηρακλείδης στα «ΝΕΑ»).


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ