Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Να επιστρέψει στην Ελλάδα

Παράσταση στον υφυπουργό Εξωτερικών για σύλληψη στο Πακιστάν του αντιπροέδρου της πακιστανικής κοινότητας στη χώρα μας

Να επιστρέψει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, στην Ελλάδα, κοντά στη σύζυγο και τα επτά παιδιά του, ο Ελληνας υπήκοος και αντιπρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα Lal Hussein Shah, ζητά η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη». Κρατείται στο Πακιστάν με πρόσχημα τη διπλή υπηκοότητά του (ελληνική και πακιστανική), «στην πραγματικότητα όμως (σ.σ: η κράτηση) γίνεται γιατί στηρίζει τον πρόεδρο της πακιστανικής κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ, που αποκάλυψε και κατάγγειλε τις γνωστές απαγωγές των 28 Πακιστανών στην Ελλάδα», όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση.

Μάλιστα, χτες, αντιπροσωπεία της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» αποτελούμενη από τους Στρατή Κόρακα, Αγγελο Ρεμπή και Δημήτρη Σουλιώτη, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Εξωτερικών Θεόδωρο Κασίμη και του έθεσε το αίτημά της, επιδίδοντάς του και σχετική επιστολή.

Ο Θ. Κασίμης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι ήδη ο Ελληνας Πρέσβης έχει προβεί σε διάβημα στο Καράτσι, που προσέκρουσε στην άρνηση της πακιστανικής κυβέρνησης, με επιχείρημα ότι ο Lal Hussein Shah πήρε ελληνική υπηκοότητα «χωρίς να ζητήσει την άδεια των πακιστανικών αρχών». Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τις προσπάθειες.

Η αντιπροσωπεία υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει δραστικότερη παρέμβαση και όχι συμβιβασμός με τις πρακτικές του δικτατορικού καθεστώτος του Πακιστάν, που όπως έχει γίνει γνωστό έχει συγκροτήσει μαύρη λίστα 200 Πακιστανών που διαμένουν στην Ελλάδα. Ηδη πέντε από αυτούς που πήγαν στη χώρα τους να δουν τους δικούς τους, κρατούνται από τις πακιστανικές αρχές.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» προς τον υφυπουργό Εξωτερικών, «το στρατιωτικό καθεστώς Μουσάραφ στο Πακιστάν, τόσο μέσω της εδώ πρεσβείας του όσο και στο Πακιστάν, έχει εξαπολύσει διωγμό εναντίον εκείνων, των εν Ελλάδι Πακιστανών, που αποκάλυψαν και κατήγγειλαν τη γνωστή προ διετίας απαγωγή των 28 Πακιστανών στην Ελλάδα».

Υπογραμμίζει ότι η σύλληψη του αντιπροέδρου έγινε στο πλαίσιο ακριβώς αυτού του διωγμού, όπως επισημαίνει και το γεγονός ότι ο συλληφθείς έχει ελληνική υπηκοότητα και συντηρεί στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια 9μελή οικογένεια. Σε ό,τι αφορά τη διπλή υπηκοότητα, την έχει αποκτήσει εδώ και 5 χρόνια και δεν του δημιούργησε κανένα απολύτως πρόβλημα κατά τις μέχρι προ ολίγων μηνών συχνές επισκέψεις του στο Πακιστάν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ