Παρασκευή 2 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΡΑΤΑ ΑΡΧΕΙΟ

ΜΕΤΡΗΘΗΚΑΝ ΗΔΗ: «Με άνεση πέρασε χτες το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια από την Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος στην ψηφοφορία - "πρόβα τζενεράλε" εν όψει των κρίσιμων ψηφοφοριών που θα διεξαχθούν στην Ολομέλεια στις 22 Φεβρουαρίου και 22 Μαρτίου. Τα δύο μεγάλα κόμματα ψήφισαν υπέρ της αναθεώρησης του επίμαχου άρθρου σε αντίθεση με το ΚΚΕ που καταψήφισε και τον Συνασπισμό που δήλωσε "παρών"» (το ρεπορτάζ στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΥΝ ΛΟΓΙΑ: «"Οι αλλαγές πρέπει να προχωρήσουν άμεσα" και "είμαστε υπεύθυνοι έναντι του ελληνικού λαού, τα χρήματα του οποίου χρηματοδοτούν τα ιδρύματά μας και ο οποίος απαιτεί να διαφυλάττουμε το κύρος των πανεπιστημίων". Στις παραπάνω φράσεις επικεντρώνεται η φιλοσοφία και η αγωνία της πρωτοβουλίας των πανεπιστημιακών που παρεμβαίνουν σήμερα επισήμως και δημοσίως ζητώντας να προχωρήσουν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις» (το πρώτο θέμα στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ: «Οι Γιώργος Γραμματικάκης, Σωκράτης Κάτσικας, Βάσω Κιντή, Αντώνης Λιάκος, Γιώργος Παγουλάτος, Λευτέρης Παπαγιαννάκης, Μαρία Ρεπούση και Κώστας Σοφούλης, τα μέλη της πρωτοβουλίας δηλαδή, φέρονται ότι υποστηρίζουν από κοινού το περίφημο προσχέδιο νόμου της κ. Γιαννάκου (...) ό,τι και να λένε στην παρέα τους ο καθένας και η καθεμιά τους, η σκληρή πραγματικότητα τοποθετεί τον Παπαγιαννάκη πλάι στον Σοφούλη και τον Κάτσικα, τον Λιάκο πλάι στον Παγουλάτο. Οσο για τους συντρόφους και φίλους μας της ΑΡΣΗ ερήμην τους και (είμαι απολύτως βέβαιος) χωρίς καν να ενημερωθούν, εμφανίζονται να κατεβαίνουν σύσσωμοι στο ίδιο μετερίζι με τους υποστηρικτές της αναθεώρησης και τους φανατικούς του φιλελευθερισμού» (ο Ν. Θεοτοκάς στην «ΑΥΓΗ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ