Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΒΑΣΑΝΑ ΠΟΥ 'ΧΕΙ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

ΤΙ ΖΟΡΙ ΤΡΑΒΑΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ; «Τι κι αν ο επίτιμος κ. Μητσοτάκης δηλώνει ότι "δεν είναι ικανοποιημένος με το ρυθμό που γίνονται οι μεταρρυθμίσεις", τι κι αν ο πρώην στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, ο κ. Σπηλιωτόπουλος, δηλώνει ότι "δεν υπάρχει κανένα άλλοθι για πρόωρες εκλογές" και ότι "πρέπει τώρα να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις" κλπ. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Η κυβέρνηση έχει τραβήξει χειρόφρενο. Η μόνη βέβαια λογική ερμηνεία για την "απραξία" αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από το σχεδιασμό των πρόωρων εκλογών τον Μάιο» (Ο Π. Παναγιώτου στο ΕΘΝΟΣ).

ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΙ ΕΙΝΑΙ: «το τραγικό σε όλην αυτήν την υπόθεση της κυβερνητικής χαλάρωσης είναι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση όχι μόνο δεν ασκεί κριτική στην κυβέρνηση, αλλά φαίνεται να επιχαίρει» (ο Ν. Νικολάου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΘΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ; «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις την εξουσία, αν δεν ανακτήσει την ηθική υπεροχή και αν δεν αποκαλύψει πειστικά στον λαό μαζί με την κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης Καραμανλή και τη διασύνδεση που έχει με συγκεκριμένα συμφέροντα» (ο Β. Σκουρής στο ΕΘΝΟΣ).

ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΡΕΠΠΑ: «Εβαλε φωτιά ο κ. Αναλυτής με την πρότασή του, ο ασφαλισμένος "να διαλέγει από 60 έως 67 ετών πότε θα βγει στη σύνταξη" και να έχει κίνητρα για την παραμονή του στην εργασία. Ερμηνεύτηκε αυτή η πρόταση ως προμήνυμα για την αύξηση στα 67 του ορίου ηλικίας(...) Είναι σαφής ο κυβερνητικός προσανατολισμός για το Ασφαλιστικό. Υπακούει στη νεοφιλελεύθερη αντίληψη, που μετατρέπει την κοινωνική ασφάλιση σε ιδιωτική, περιορίζει την κρατική συμμετοχή και καταργεί την αλληλεγγύη των γενεών. Αφήνει τον εργαζόμενο να λύσει μόνος του το συνταξιοδοτικό του πρόβλημα ή να εργάζεται ως το τέλος της ζωής του» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ