Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Διαχρονικό ρεσιτάλ υποκρισίας...

Ηταν 15.11.2005, όταν ο τέως υπουργός Υγείας και νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, παρουσίαζε τους βασικούς άξονες του υπό κατάρτιση νομοσχεδίου για το νέο τρόπο προμηθειών στα νοσοκομεία. Συνόδευσε μάλιστα την παρουσίαση, με τα βασικά στοιχεία του ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας (ΣΕΕΥ), που είχαν ξεκινήσει στις 29.6.2005.

Τα στοιχεία αποτέλεσαν - τότε - την αφορμή για ένα δικομματικό ρεσιτάλ υποκρισίας μακριά απ' τις εκρηκτικές ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων που υποχρεώνονται σε άγρια χαράτσια στην ώρα της ανάγκης. Ετσι, ο Νικήτας Κακλαμάνης υποσχέθηκε τότε τη δημιουργία κεντρικού φορέα προμηθειών, που θα εξασφαλίσουν «οικονομικό όφελος», ενώ το ΠΑΣΟΚ διά στόματος Ευάγγελου Βενιζέλου - υπεύθυνου τότε για θέματα Υγείας - εγκάλεσε την κυβέρνηση για ανακολουθία λόγων και έργων.

Τα ίδια στοιχεία εκείνων των ελέγχων του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας είδαν το φως της δημοσιότητας ξανά χτες, που ...όλως τυχαίως άρχισε η 48ωρη απεργία των γιατρών και των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία με βασικά χαρακτηριστικά τη διεκδίκηση ενός δημόσιου συστήματος Υγείας με δωρεάν υπηρεσίες, αξιοπρεπείς αμοιβές του προσωπικού και κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ