Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... Με υπόκλιση στην εμπορευματοποίηση

Χτες ήταν η σειρά του υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου να δηλώσει πομπωδώς ότι «όλα είναι κάτω από έλεγχο» και να υποσχεθεί ότι το «νέο νομοσχέδιο για τις προμήθειες βάζει τέλος στην εικόνα αυτή, την τόσο ακατάστατη και άναρχη, μέσα στους κόλπους της οποίας ήταν φυσικό να αναπτύσσονται και παρασιτικές δραστηριότητες».

Από την άλλη, ο νέος υπεύθυνος Υγείας και Πρόνοιας του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαππας, δήλωσε εξίσου πομπωδώς και υποκριτικά: «Η αποκάλυψη του μεγέθους της ασυδοσίας και της σπατάλης στις προμήθειες των δημοσίων νοσοκομείων αναδεικνύει μια ακόμη παταγώδη αποτυχία της ΝΔ όσον αφορά την υλοποίηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων».

Απάντησε ξανά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος... Αλλά συνεπείς και οι δύο στην πολιτική της εμπορευματοποίησης σιώπησαν για τις ιδιωτικοποιήσεις σε βασικούς τομείς των νοσοκομείων και τα άγρια χαράτσια στα οποία υποβάλλονται τα λαϊκά στρώματα στην ώρα της ανάγκης, καθώς καταβάλλουν σταθερά το 45-48% των συνολικών δαπανών την τελευταία δεκαπενταετία... Μια πολιτική που θα διευρυνθεί και θα επεκταθεί με τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) μιας και η κυβέρνηση της ΝΔ εκτός απ' την προώθηση ανέλαβε και την αποενοχοποίηση της σχέσης δημόσιου και ιδιωτικού...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ