Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ιδια στρατηγική, ίδια ιδεολογήματα

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο

Σχετικά με την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ υπογραμμίζει σε σχόλιό του:

«Οι στόχοι της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, όπως τους παρουσίασε ο πρόεδρός του, για "να προσαρμοστεί ο εργαζόμενος στις νέες ανάγκες της αγοράς", "να γίνουν οι εργαζόμενοι ευέλικτοι", να παραδοθούν τα "ΑΕΙ στις επιχειρήσεις" κλπ., για την "ανταγωνιστικότητα και την ασφάλεια του κεφαλαίου", δείχνουν ότι η διαφορά του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ βρίσκεται μόνο στο ποιος θα είναι στην κυβέρνηση. Το ίδιο διαφωτιστική ήταν και η προσφορά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς το κεφάλαιο, ότι μπορεί το κόμμα του να υλοποιήσει τα αντιδραστικά μέτρα που αυτό έχει ανάγκη, εξασφαλίζοντας τη λαϊκή συναίνεση με μια "νέα Εθνική Κοινωνική Συμφωνία".

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν πρέπει να διατηρούν αυταπάτες για το ρόλο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που αποδεδειγμένα έχουν την ίδια στρατηγική και χρησιμοποιούν τα ίδια ιδεολογήματα. Η προς όφελός τους θέση είναι η εγκατάλειψη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, η ανάπτυξη της ταξικής πάλης και η αντιπαράθεση με την αντιλαϊκή πολιτική στην κατεύθυνση της ανατροπής της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ