Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φιέστες για ποιους;

Τα Χριστούγεννα επίκεινται και ο Δήμος της Αθήνας οργανώνει και πάλι τη φιέστα με τα «λαμπιόνια», τα «χριστουγεννιάτικα δέντρα», τα «σπιτάκια» και τα «καρουζέλ». Για ποιο σκοπό; «Η προβολή της πόλης στο εξωτερικό, η αύξηση της τουριστικής κίνησης και βεβαίως τα οικονομικά οφέλη που συνεπάγονται για την Αθήνα», όπως ευθέως ομολόγησε ο δήμαρχος Αθήνας Θεοδ. Μπεχράκης, στη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης Τύπου για το θέμα.

Φυσικά, για όλα αυτά θα πληρώσουν και πάλι οι Αθηναίοι, αφού το συνολικό κόστος των εκδηλώσεων φτάνει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ! Μάλιστα, τα διάφορα «σπιτάκια», στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως και στο Σύνταγμα, νοικιάζονται με δημοπρασία σε μεγαλοκαταστηματάρχες, φτάνοντας περίπου συνολικά την τιμή των ...500.000 ευρώ. Οσον αφορά, δε, τις «γιορτές στις γειτονιές», αξίζει μόνο να πούμε ότι στο Παγκράτι, για παράδειγμα, γίνονται... μέσα στο εμπορικό κέντρο «VILLAGE CENTER». Και η περίφημη «τουριστική κίνηση» ποιους θα ευνοήσει; Τους εργαζόμενους ή τους μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοξενοδόχους; Μάλλον τους τελευταίους. Στην ουσία, λοιπόν, πρόκειται για μια «γιορτή» για τους μεγαλομαγαζάτορες, αφού «προσκαλούν» τους εργαζόμενους στο κέντρο της πόλης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την τελευταία τετραετία, οι εργαζόμενοι πλήρωσαν 6,5 εκατ. ευρώ (!) για τις γιορτές των Χριστουγέννων, ενώ τα ανταποδοτικά τέλη αυξάνονται κάθε χρόνο τουλάχιστον 3,5% και τα τέλη στους παιδικούς σταθμούς αυξήθηκαν 200%! Τα συμπεράσματα δικά σας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ