Τετάρτη 6 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Τα ΜΜΕ έχουν στόχο την ενίσχυση του πολιτικού συστήματος

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μετά τη συνάντησή της με τον Ν. Κωνσταντόπουλο

Με την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε χτες ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ και βουλευτής Ν. Κωνσταντόπουλος, έπειτα από αίτημά του και προκειμένου να της εκθέσει την άποψή του για τα φαινόμενα «τηλεοπτικού κανιβαλισμού», που συνιστούν «πρόκληση κατά της δημοκρατίας, αλλά και των αρχών μιας ελεύθερης και αξιόπιστης δημοσιογραφίας».

Η συνάντηση με την Αλ. Παπαρήγα πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλή και αμέσως μετά η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποδεχτήκαμε την πρόταση του κ. Κωνσταντόπουλου να συναντηθούμε, παίρνοντας υπόψη και το προσωπικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε με βάση τη συγκεκριμένη και γνωστή εκπομπή. Θεωρήσαμε υποχρέωσή μας να τον ακούσουμε και για το συγκεκριμένο θέμα και για τις γενικότερες σκέψεις του.

Κατά τη γνώμη του ΚΚΕ, υπάρχει διαχρονικό μείζον πρόβλημα με το ρόλο των κρατικών αλλά και ιδιωτικών ΜΜΕ - και μιλάμε τώρα για τη μεγάλη πλειοψηφία - όσον αφορά στη χειραγώγηση, στον αποπροσανατολισμό και τη διαστρέβλωση των κριτηρίων της κοινής γνώμης καθώς και στον προσανατολισμό τους για τα μεγάλα προβλήματα.

Η γνώμη μας είναι ότι κυρίως δεν έχουν σαν στόχο να πλήξουν το πολιτικό σύστημα. Αντίθετα, έχουν στόχο να ενισχύσουν το πολιτικό σύστημα κι αυτό το κάνουν προσπαθώντας να μεταφέρουν τη σαπίλα του ίδιου του συστήματος σε πρόσωπα, χρησιμοποιώντας υπαρκτά προβλήματα, διογκώνοντας άλλα ή και ανύπαρκτα προβλήματα, καλλιεργώντας έτσι την αντίληψη ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας και το κοινωνικοοικονομικό σύστημα μπορεί να εξυγιανθεί με τις αλλαγές των προσώπων, με ανώδυνες αλλαγές.

Ακόμη πιστεύουμε ότι η ιδιοκτησία των ΜΜΕ ενδιαφέρεται να δημιουργήσει από τώρα εναλλακτικούς τρόπους και λύσεις ενίσχυσης του συστήματος, όταν ο κλασικός δικομματισμός, όπως τον έχουμε γνωρίσει, δεν έχει και πολλή πέραση. Από εκεί και πέρα βεβαίως μπορεί να υπάρχουν και άλλα συμφέροντα, εσωτερικές αντιθέσεις κλπ.

Στο "διά ταύτα" η γνώμη του ΚΚΕ είναι, πέρα από την προσπάθεια να υπάρχουν κανόνες δεοντολογίας, πέρα από την προσπάθεια να αξιοποιηθεί η συνταγματική αναθεώρηση και να συζητηθούν εν πάση περιπτώσει κάποια άρθρα, κάποιοι κανόνες που βάζουν μια τάξη στα πράγματα, όσο μπορεί να βάλει κανείς μια τάξη στο σημερινό σύστημα, εκείνο που προέχει είναι η ανάπτυξη της κοινωνικής κριτικής. Αυτή θα γίνει πάρα πολύ αιχμηρή και ουσιαστική και θα επιφέρει αλλαγές, στο βαθμό που αναπτύσσεται μέσα στους κόλπους ενός ανερχόμενου, ισχυρού, πραγματικά ριζοσπαστικού ταξικού κινήματος, που αμφισβητεί συνολικά το πολιτικό σύστημα και δεν αποπροσανατολίζεται στο να ασχολείται με ορισμένες επιμέρους ή επιφανειακές εκφράσεις του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ