Τετάρτη 18 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Παράνομοι διορισμοί εκπαιδευτικών

Τις παράνομες μεθοδεύσεις της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά, να προχωρήσει σε διορισμό 33 "επιτυχόντων" εκπαιδευτικών από το διαγωνισμό - παρωδία του ΑΣΕΠ, με το πρόσχημα της κάλυψης κενών θέσεων στη Β Περιφέρεια Πειραιά, καταγγέλλουν η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών" (ΔΕΕ), ο Σύλλογος Αδιόριστων Εκπαιδευτικών και η ΕΛΜΕ Πειραιά.

Εκπαιδευτικοί και αδιόριστοι συγκεντρώθηκαν προχτές έξω από τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε μια προσπάθεια να εμποδίσουν τη συνεδρίαση, η οποία θα ενέκρινε την παράνομη πρόσληψη 33 εκπαιδευτικών από τη λίστα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ. Εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις, που παρεμπόδισαν τους εκπαιδευτικούς να φτάσουν στο γραφείο του προϊστάμενου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γ. Συγκελάκη, όπου γινόταν η συνεδρίαση. Μετά την παρέμβαση εκπροσώπων από το ΔΣ της ΟΛΜΕ, η συνεδρίαση ματαιώθηκε. Σε ερώτηση των εκπροσώπων της ΟΛΜΕ και των εκπαιδευτικών για την παρουσία της Αστυνομίας, ο προϊστάμενος αρνήθηκε ότι τους κάλεσε ο ίδιος, λέγοντας πως τους έστειλε... το υπουργείο.

Η ΔΕΕ καταγγέλλει τον υφυπουργό Παιδείας, Γ. Ανθόπουλο, "ο οποίος εκβιάζει και τρομοκρατεί τους προϊστάμενους Γραφείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να εφαρμόσουν τις αποφάσεις του υπουργείου, τη στιγμή που εκκρεμεί η αίτηση ακύρωσης του διαγωνισμού - παρωδία από τους φορείς της εκπαίδευσης, που έχει οριστεί για τις 26 Νοέμβρη". Επίσης καταγγέλλει και την αστυνομοκρατία.

Τέλος, όπως επισημαίνει η ΔΕΕ, "στη Β Περιφέρεια δεν υπάρχουν κενά, αλλά σε περίπτωση που διορίζονταν εκπαιδευτικοί από τη λίστα του ΑΣΕΠ, θα διοχετεύονταν αργότερα με το τέχνασμα των υπεράριθμων στην Α Περιφέρεια, για την οποία και έχουμε ζητήσει από το υπουργείο 150 διορισμούς εκπαιδευτικών από την επετηρίδα".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ