Τετάρτη 18 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σκηνικό κοροϊδίας των αγροτών

Το έστησαν από κοινού χτες ο υπουργός Γεωργίας και οι υποτακτικές ηγεσίες των ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ

Τα γραφεία των ηγεσιών των ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ επισκέφτηκε διαδοχικά χτες ο υπουργός Γεωργίας Γ. Ανωμερίτης σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εντυπώσεις στους αγρότες ότι τάχα το "κλίμα" αλλάζει... Ομως "εθιμοτυπικές" υπουργικές επισκέψεις σαν τις χτεσινές σε τίποτα δεν έχουν να ωφελήσουν τους αγρότες, αφού, ούτε η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης που εκπορεύεται από τις καταστροφικές εντολές των επιτελείων των Βρυξελλών, πρόκειται να αλλάξει και ούτε τα κρίσιμα αιτήματα που θέτουν οι αγωνιζόμενοι αγρότες, θα ικανοποιηθούν.

Οι συναντήσεις του υπουργού Γεωργίας με τις υποτακτικές διοικήσεις των ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, αποσκοπούν, όπως αποδείχτηκε χτες, στη δημιουργία ενός σκηνικού αποπροσανατολισμού των αγροτών, στο όνομα του διαλόγου. Στο πλαίσιο αυτό οι Ν. Λιόλιος, Χρ., Φάκας και Γ. Πίττας αντίστοιχα, το μόνο που έκαναν ήταν να το "ρίξουν" στο ανέξοδο "κουβεντολόι" και να δώσουν, για τους τύπους, στον υπουργό, κάποια γενικόλογα υπομνήματα. Με χαμόγελα και "φιλοφρονήσεις" ο υπουργός Γεωργίας και οι πρόεδροι των τριτοβάθμιων αγροτικών οργανώσεων, "παραμέρισαν" τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν τους Ελληνες αγρότες και έκαναν λόγο για καλύτερη συνεργασία και συνδιαμόρφωση αποφάσεων. Δηλαδή όλοι τους ομολόγησαν πως θα "ενισχυθεί" η κοινή προσπάθεια υλοποίησης των αντιαγροτικών αποφάσεων που λαμβάνουν τα επιτελεία των Βρυξελλών και της κυβέρνησης.

Ο Γ. Ανωμερίτης, σε όλη τη διάρκεια των χτεσινών συναντήσεων, δεν είπε κουβέντα για επίλυση προβλημάτων και ικανοποίηση αιτημάτων των αγροτών και έκανε απλώς λόγο για προσαρμογή στις νέες συνθήκες, που επιβάλλουν η "Ατζέντα 2000" και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου. Επίσης ανέφερε πως θα γίνει μια ιεράρχηση των προβλημάτων μέσα από συσκέψεις και ανακοίνωσε σχετικά πως θα γίνει μια τέτοια σύσκεψη την ερχόμενη βδομάδα με την ηγεσία της ΠΑΣΕΓΕΣ. Ακόμα είπε ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνει μια επιτελική σύσκεψη με τη διοίκηση της ΑΤΕ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα συζητηθεί... το τεράστιο πρόβλημα των αγροτικών χρεών. Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Γεωργίας, στα πλαίσια πάντα της δημιουργίας εντυπώσεων, δήλωσε χτες ότι οι επισκέψεις αυτές δεν ήταν τυχαίες και τις συνδύασε με την επέτειο του Πολυτεχνείου, λέγοντας ότι πριν από 25 χρόνια το σύνθημα ήταν: "Αγρότες - εργάτες - φοιτητές". Μόνο όμως που τώρα το σύνθημα της κυβέρνησης στην οποία και ο Γ. Ανωμερίτης ανήκει, είναι: "Χρηματιστές - εργολάβοι - πολυεθνικές".

Πάντως, όλα αυτά έγιναν χτες, σε μια περίοδο όπου η αγανάκτηση των αγροτών έχει φουντώσει και στη Θεσσαλία ξεκίνησαν ήδη αγροτικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, οι οποίες πρόκειται να κλιμακωθούν μέσα στο επόμενο διάστημα. Χτες επίσης φάνηκε για άλλη μια φορά ότι οι ξεπουλημένες ηγεσίες των ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, που έχουν απομονωθεί από τους αγρότες, εξακολουθούν να λειτουργούν ως "Δούρειος Ιππος" σε βάρος των συμφερόντων των αγροτών και πως το πρώτο μέλημά τους, είναι να μπουν στην αναμονή οι αγροτικές κινητοποιήσεις, με την πλαστή δικαιολογία να δοθεί πίστωση χρόνου στο νέο υπουργό Γεωργίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ