Τετάρτη 18 Νοέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΒΑΛΑ
Η παιδεία δεν είναι οικονομικό μέγεθος

Σε συντονισμένη δράση ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης προχωρούν οι Σύλλογοι Γονέων των Κοινοτήτων Ελαιοχωρίου και Ελευθερών Καβάλας, οι οποίοι αντιδρούν στις συμπτύξεις τμημάτων και τάξεων στα σχολεία του νομού.

Συγκεκριμένα στο Ελαιοχώρι, το 4θέσιο σχολείο έγινε 3θέσιο ενώ στις Ελευθερές το 5θέσιο έγινε 4θέσιο. Το γεγονός προκάλεσε τις αντιδράσεις γονιών από την Κοινότητα Ελευθερών, οι οποίοι εδώ και δύο βδομάδες αποφάσισαν αποχή των παιδιών τους από τα μαθήματα, ενώ την επόμενη βδομάδα αποχή από τα μαθήματά τους θα κάνουν και οι μαθητές του Ελαιοχωρίου σύμφωνα με απόφαση του Συλλόγου Γονέων.

Σε συνάντηση που είχαν οι γονείς και των δυο κοινοτήτων, με κλιμάκιο του συλλόγου εκπαιδευτικών του νομού και τον δήμαρχο Καβάλας, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την αντιμετώπιση που είχαν εκ μέρους της πολιτείας όσον αφορά τις συμπτύξεις τμημάτων και των σχολείων στο νομό, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρις ότου το υπουργείο αποσύρει τον αντιεκπαιδευτικό νόμο 2525/97. Σήμερα οι γονείς θα συναντηθούν με τον αρμόδιο για θέματα παιδείας στη Νομαρχία Καβάλας, σε μια προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ