Τρίτη 2 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επικαλέστηκε βουλευτική ασυλία για το αλκοτέστ!

Νεκρή μια 26χρονη, όταν το ΙΧ στο οποίο επέβαινε και οδηγούσε ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Καραμηνάς παρεξέκλινε από την πορεία του και συγκρούστηκε με άλλα αυτοκίνητα

Βουλευτής που ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο αρνήθηκε να υποβληθεί σε αλκοτέστ, επικαλούμενος τη βουλευτική ασυλία του. Το τροχαίο συνέβη χτες τα ξημερώματα στη λεωφόρο Υμηττού. Το αυτοκίνητο "Μερσεντές" που οδηγούσε ο βουλευτής Σάμου της ΝΔ Κωνσταντίνος Καραμηνάς,53 χρόνων, και το οποίο - όπως κατέθεσαν αυτόπτες μάρτυρες - κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, παρεξέκλινε από την πορεία του, πέρασε τη διαχωριστική νησίδα και έπεσε διαδοχικά σε δύο ΙΧ και ένα φορτηγό. Από τη σύγκρουση σκοτώθηκε η 26χρονη Ελλη Πυλίδου,αδιόριστη δασκάλα. Τραυματίστηκαν ο βουλευτής και ο συνεπιβάτης Αρτ. Πανούσος,32 χρόνων. Θύμα και τραυματίες μεταφέρθηκαν στο "Λαϊκό". Μετά το τροχαίο ο Κ. Καραμηνάς αρνήθηκε να κάνει αλκοτέστ και δε συνελήφθη διότι η πράξη του είναι πταισματική.

Επίσημα η ηγεσία της ΝΔ απέφυγε να πάρει θέση για το μείζον θέμα που δημιουργήθηκε εξαιτίας της άρνησης του βουλευτή να υποβληθεί σε αλκοτέστ. Ανεπίσημα κύκλοι της Ρηγίλλης, προκειμένου να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, δήλωναν ότι "εφόσον επαληθευτούν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες (!), βεβαίως δεν είναι πράξη που επιδοκιμάζουμε".

Ο βουλευτής Κ. Καραμηνάς γεννήθηκε το 1948 στο Βαθύ Σάμου, σπούδασε ιατρική και εργάζεται ως γιατρός - δερματολόγος. Πρόεδρος της νεολαίας της ΕΡΕ, το 1965, και πρόεδρος της ΝΕ Σάμου της ΝΔ το 1987. Βουλευτής εξελέγη για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 1989 και επανεξελέγη το Νοέμβρη του ίδιου χρόνου και στις πρόσφατες εκλογές του 1996. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ